DIY&koken

3x makkelijk recept

21 oktober 2015

In de afgelopen weken heb ik wat recepten uitgeprobeerd. Ik vind dat toch altijd een beetje spannend, want wat als het niet te eten is?
Ik probeerde een salade, een pasta gerecht en een rijst gerecht. Allemaal makkelijk en snel te maken!
Hier komt 3x een makkelijk recept! (met variatie voorbeelden)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

maaltijdsalade met bacon

20151003_174012

(4 pers)
– 200gr verse sperziebonen
– olijfolie
– 1 pakje gerookte baconreepjes (150gr)
– 1 zak rucolamelange (150gr)
– 1 rode ui
– 6 el saladedressing sinaasappel&rozemarijn met olijfolie
– 125 gr bramen

De sperziebonen kook je beetgaar (evt. met zout) in ongeveer 8 min. De bacon bak je in ongeveer 3 min.
Als de sperziebonen klaar zijn spoel je ze af tot ze koud zijn. Je mengt de rucola, ui (fijne snippers) en de dressing door elkaar.
Als laatste voeg je de bramen en bacon toe.

Is lekker met bijv ciabatta. Ik heb het ook al een keer met yoghurtdressing gegeten. Is ook lekker.
De bramen heb ik ook weleens weggelaten.
En verder het is een salade…dus je kunt volop variëren!

 

penne met roomsaus, spekjes en erwten

20151006_181156

(4 pers)
– 350gr penne
– mix voor tagliatelle roomsaus
– olijfolie
– 250gr gerookte spekreepjes
– 250gr erwten (diepvries/pot of blik)
– 300ml melk
– 2 el munt in reepjes

Kook de pasta (8 min), en bak  de spekreepjes in de olie (4 min). Voeg daarna de sjalotten toe (ringen of stukjes) (2 min). En bak vervolgens de erwten nog even mee (4 min).
Ondertussen maak je de saus volgens verpakking. Let op! Deze brandt snel aan en wordt snel dik (evt. kun je dan weer verdunnen met melk).
Meng dit allemaal door elkaar, en voeg vervolgens nog de munt toe. Evt. peper voor de smaak.

Variatie: sperziebonen in plaats van erwten, munt weglaten, of gehaktballetjes in plaats van de spekreepjes!

 

babi ketjap met groenten

20151004_180746

(4 pers)
– 1x mix voor babi ketjap (pakje)
– zonnebloemolie
– nasi/bamivlees (ca 330gr)
– 300gr witte rijst
– ui
– 1 kleine spitskool (ca 600gr/ grof gesneden)
– Hollandse wokgroente (400gr)
– ketjap manis

Meng de mix met 3el olie en marineer het vlees er in, zo’n 10 min.  Kook de rijst ondertussen.
Bak het vlees (zonder olie) in een braadpan, omscheppend, bruin en gaar in 10 min. Verhit in de wok wat olie en roerbak hierin de ui, spitskool en wokgroente.
Voeg aan het vlees 300ml water en de sausmix. Breng het roerend aan de kook. Na 1 min koken kun je de groenten erdoor scheppen.
Voeg nog een scheut ketjap manis toe.
Evt. op smaak brengen met peper en zout.

variatie: Meer wokgroente/geen spitskool. Of snij zelf je (restjes) groente en gebruik dat!

 

Ik heb er heerlijk van gesmuld. Welke ga jij proberen?
Bekijk ook eens dit recept voor hazelnootkoekjes, heerlijk in de herfst!
En deze voor speculaas, voor als de Sint weer naar Nederland komt!

You Might Also Like

Geen reacties

Reageer