gastblogs

gastblogger Bella: “wat er aan vooraf ging”

3 augustus 2015

Bampraat heeft een nieuwe gastblogger! Bella zal voortaan ook gastblogs aanleveren.
Vandaag verschijnt haar eerste blog: “Wat er aan vooraf ging”.
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden?!mother_and_baby_184099

kinderwens

Zover ik mij kan herinneren heb ik altijd kinderen gewild. Als kind wist ik dit al en dat is nooit veranderd.
Na een aantal vaste, langdurige, maar vooral niet geslaagde relaties ben ik mijn eigen leven meer vorm en sturing gaan geven.
Studies afgerond, carrière opgebouwd, leuke woonsituatie voor mezelf gecreëerd met geweldige familie en vrienden om me heen.
Ik geniet van het leven, ondernemerschap, sociale contacten en reizen. Als je gelukkig bent vindt je een man, dat zeggen mensen al jaren tegen me.
Een leuke man komt vanzelf als de tijd rijp is.

Ruim twee jaar heb ik gedacht en gedroomd over de volgende stap. Mijn droom van een huis vol kinderen en een gezin van mezelf. Maar wil ik dit ook alleen? Kan ik dit alleen?
Ben ik klaar om de hoop op te geven van een gezin met een liefdevolle knappe man die op zondag het vlees snijdt? Ik heb deze beslissing van me afgezet tot mijn 35e, dan moet er iets mee, vind ik.
Dan heb ik misschien wel een vaste relatie met een man die ik geschikt vind als partner, toevoeging aan mijn leven en vader van mijn kinderen. Zo niet dan moet ik toch knopen gaan doorhakken.

balans opmaken

Op 30 mei 2015 werd ik 35 jaar. Jeetje wat een moment, nu moet het gebeuren. Ik heb geen man en als ik vandaag mijn prins tegen het lijf loopt, wil ik dan wachten om te zien waar de relatie naartoe gaat terwijl mijn vruchtbaarheid achteruit loopt? Wil je nog tijd verliezen en wat is het waard?

De balans opgemaakt met de conclusie dat ik de ervaring van kinderen echt niet zou willen missen in dit leven!
Ik ben eigen baas, dus mijn baas kan me niet ontslaan, ik kan mijn tijd zelf plannen, heb een leuke woning met plaats voor kinderen.
Mijn familie en vrienden staan achter me en vinden mij capabel om een goede (alleenstaande) ouder te zijn.
Yes, mijn leven en ik zijn klaar voor kinderen. Het gaat gebeuren, joehoe er komen baby’s of in ieder geval één.

vingervasthouden

Ik loop in mijn gedachten ver op de zaken vooruit, want hoe kom je aan een kind. Ik heb in mijn ‘denk’ jaren, voorafgaand aan de keuze, veel gelezen over bewust alleenstaande moeder worden en de donor opties.
Maar hoe kom je precies tot de zwangerschap? Dit vergt nog wat onderzoek over hoe, wie, wat en waar. Terug naar Google, ja zelfinseminatie met donor sperma (ik noem ze ‘de zwemmers’) uit Denemarken, dat lijkt mijn de beste weg voor mij.

zwemmers

Met zorg de geschikte donor uitgezocht, uren en uren profielen gelezen. Wat een openbaring en tegelijkertijd ook confronterend.
Je gaat echt een man uitzoeken met de, in jouw beleving, geschikte genen en karakter eigenschappen om een kind mee te maken, maar ook om niet de vader of jou partner te zijn.

Je kunt, geheel volgens het digitale tijdperk, online bestellen. Zwemmers in rietjes in de shoppingbag en levertijd voor de verwachte ovulatie datum.
Uiteraard, vrouwen weten tegenwoordig de dag wanneer ze ovuleren. Als niet dan zijn er testen voor, sowieso handig aangezien de inseminatie echt wel punctueel dient te gebeuren.
Wat een nieuwe spannende wereld is dit voor mij.

De sperma wordt geleverd. Confronterend wanneer de levering binnen komt. Netjes met UPS op de afgesproken datum aan huis geleverd in een stikstoftank om de zwemmers koud te houden tot moment suprême.
Bevroren zwemmers in tha house!! Een korte paniekreactie volgde, wow ga ik dit echt doen?!

Benieuwd hoe dit verder gaat? Je leest het over een paar dagen!
Wat vinden jullie van haar eerste blog?

You Might Also Like

2 reacties

  • Reply Just Femz 3 augustus 2015 at 14:59

    Wat een leuke gastblog. Ik ben benieuwd naar het vervolg!

    • Reply Thea 5 augustus 2015 at 10:58

      overmorgen deel 2!

    Reageer