persoonlijk

bijna jarig: 33

9 januari 2016

*Slik*
Nog een paar weken en dan is het zover, ik ben bijna jarig. De dubbel drie.
Verschrikkelijk….
Nee, grapje! Ik heb er geen moeite mee. In tegenstelling tot anderen vind ik het niet erg om een jaartje ouder te worden.
Maar waarom is het dubbel feest? En hoe kom ik aan de stress?

1 februari

Dan is het zo ver. Ik ben jarig op een maandag, wat een dag. Zou verboden moeten worden haha.
Een manic monday op mijn werk dus, want dat moet natuurlijk gevierd worden! De kinderen “eisen” een feestje.
Voor familie en vrienden vier ik het weekeinde ervoor mijn verjaardag.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

dubbel feest

Op 1 februari is het altijd dubbel feest in onze familie. Want mijn schoonzus is dan ook jarig.
En gek genoeg zijn er nog meer dubbele verjaardagen in de familie, door het hele jaar heen. Het is bijna een gewoonte geloof ik.

Gek genoeg is er nog iemand jarig, iemand die ik nooit meer spreek, een familielid.
En puur omdat het zo op de kalender stond vroeger, weet ik het precies.
Ik zou niet meer weten hoe hij eruit ziet, mijn neef… Theo

Ja, kom maar op! Precies! Theo & Thea.
Geeft aan dat ik dus perfecte timing heb. Een dag later en het was niet leuk geweest haha.
Ik kwam precies op de juiste dag ter wereld.

Stress?

Weer een jaar erbij. Ik zit er dus niet mee zoals ik al zei, het hoort er gewoon bij.
Ik denk niet “oh nee weer dichterbij de 40” of dat soort dingen. Ik maak me eerder druk om andere dingen.
Stress is misschien een groot woord, maar het houdt me wel bezig.

Wanneer vier ik het? Welke dag is handig?
Waar laat ik alle visite? Vier ik het in delen of niet? Waar moet ik alle kinderen van vrienden en familie laten?
Gaat het passen in mijn kleine huisje? Hoeveel eten en drinken moet ik kopen? Wat moet ik kopen?
Haal ik niet teveel? Moet ik taart doen, of iets anders?
Wat vraag ik aan “cadeaus”.

Een kleine greep uit de dilemma’s die ik elk jaar weer mezelf voorleg.
En elk jaar denk ik, dat ik het goed gedaan heb. Ook vorig jaar.
Alleen vorig jaar kwamen er zoveel afzeggingen door griep e.d. dat ik zeker weten te veel eten en drinken in huis had.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit jaar

Ik vier het op zaterdag, de gehele dag. Ik bid en hoop dat niet alle gasten tegelijk komen. Was weer een klus om te bedenken wie ik zou uitnodigen.
Ik heb aangegeven dat kinderen tot ongeveer 4 jaar welkom zijn, de kleintjes dus. De ouderen helaas niet.
Het wordt anders te vol en te druk. En februari is nou niet de maand om te zeggen we gaan allemaal naar buiten en zo.

Ik zal ongetwijfeld wel weer te veel eten en drinken in huis halen. Ach als het niet bederft…
En taart? Daar ben ik nog niet over uit. Vorig jaar was ik enorm blij met kleine hapjes en soesjes. Anders had ik met veel taart gezeten.
Dus wellicht dit jaar weer iets van cake en zo.

Heb jij ook altijd van die verjaardagsvragen door je hoofd spoken? Vind je het vervelend om ouder te worden?

You Might Also Like

5 reacties

 • Reply Elisabeth 9 januari 2016 at 14:26

  Ik ben al 33. Al bijna 34! Ach, maakt het uit… Gewoon het gezezllig hebben, dat is het belangrijkste toch?

 • Reply Yvonne 9 januari 2016 at 17:35

  Ouder worden, ik vind het verschrikkelijk!! Ik wil graag jong blijven, maar wordt dit jaar 37 jaar, echt niet leuk!!
  Succes met je feestje en heel de organisatie eromheen. Ik vier het meestal alleen met mijn ouders, broer en zijn vriendin, dat vind ik genoeg :)

 • Reply Esther 9 januari 2016 at 21:26

  …volgende maand 43 …maak me nooit druk om mijn verjaardag…jaren lang heb ik het niet gevierd..ging lekker die week op vakantie of even lekker er tussenuit. Al heel lang geleden was ik het zat om een hele dag visite te hebben..alle rompslomp van boodschappen enzo. En dan de hele dag rennen en geen tijd hebben om rustig bij te praten.
  Sinds ik kinderen heb…heb ik de afspraak met de kids: jullie mogen kiezen wat we doen…en ik ook. Op mijn verjaardag wil ik altijd graag met mijn kids en 2 speciale vrienden uiteten. Mijn zoons..vertelde me deze zomer dat ze graag een buiten zwembadfeest verjaardag wilde…maar ja ..ze zijn in de herfst en winter jarig…dat was geen probleem vonden ze. Dus in de herfst zijn we op de verjaardag van de jongste uit eten geweest, met de 2 speciale vrienden…dat gaan we deze winter 2 keer doen…1 keer voor de oudste en een keer voor mij. En in Juni….groot feest in het buiten zwembad. Heerlijk. Ik vind het echt super….geen huis vol visite, geen boodschappen stress etc etc.

  • Reply Thea 10 januari 2016 at 17:59

   klinkt ook goed!

 • Reply Martine 10 januari 2016 at 11:02

  Ik maak me vooral druk over de verjaardag van m’n dochtertje.
  De mijne is zoals elk jaar iets buiten de deur doen met de mensen die ik dan om me heen wil hebben (vorig jaar ben ik gaan highteaen met m’n beste vriendin en m’n dochtertje, aan meer mensen had ik geen behoefte. In de jaren ervoor met select gezelschap gaan eten bij m’n favoriete restaurant) en m’n ouders komen waarschijnlijk een dagje de grens over…
  Cadeautjes vraag ik niet, maar ik krijg wel graag verjaardagskaartjes.

  Voor m’n dochtertje zit ik al met locatiestress, wie nodig ik uit (en vooral wie niet…want als het bij mij thuis is wil ik bepaalde familieleden er gewoon niet bij hebben) en hoe kan ik gezond eten op tafel zetten zonder dat er geklaagd wordt dat er niks suikerrijks te eten is…
  Wat cadeautjes betreft is het dan weer geen enkel probleem…

 • Reageer