overige onderwerpen

droom babykamer

12 januari 2016

Ik ben nog niet lang zwanger, maar dromen doe ik al volop.
Sterker nog dat deed ik al voordat ik zwanger was.
Een droom babykamer is een van die dingen. Ik droom over hoe hij er uit zou zijn als ik een meisje kreeg, of een jongen.
Ik wil natuurlijk de perfecte babykamer hebben, wie wil dat niet?
Droom je even mee?

Meubels

Eerst een mooi houten wiegje en dan later een mooi houten ledikantje. Met natuurlijk een bijpassende commode en kledingkast.
Want opbergruimte heb je wel nodig. En uiteraard een mooi hemeltje om het bedje, maakt het net even af.
Zie een klein hummeltje al lekker slapen in zo’n wiegje.

In de hoek van de kamer staat een schommelstoel, voor de nachtelijke voedingen en knuffels. Of voor het slapen gaan nog even knuffelen en lezen.
Lijkt me heerlijk om daarin te vertoeven met een kleintje.

Ik ben heel erg van de witte meubels, vind ik gewoon mooi, maar lichtgrijs zou ik ook heel mooi vinden.
Wit kan natuurlijk ook te wit worden, maar ik zou dan zorgen dat niet alle muren wit zijn.
Op dit moment kan ik dus nog twee kanten op qua meubels.

houten-babyschommel-paard-wiegje

Decoratie

Daar begint het natuurlijk pas echt. Daar sla ik misschien ook wel in door. Ik heb een zwak voor leuke hebbedingetjes en zo.
Voor een meisje zou ik gaan voor zacht roze accenten. En voor een jonge kobalt/donkerblauw. Of misschien toch lichtblauw?

En waar dan te beginnen? Op de commode moet natuurlijk een kussen met een mooie hoes. Een vrolijke of effen hoes.
Eventueel wat mandjes vlakbij de commode voor de kleine dingetjes. Dat is altijd handig.
Misschien ook een kapstokje voor wat jurkjes of leuke shirtjes?

Mooie gordijnen bij de ramen, kussentjes op de schommelstoel, knuffeltjes (in diverse soorten en maten) door de kamer en op een plank.
Ik hou van die hele zachte knuffels. Daar zou ik er zelf ook wel een paar van in mijn bed willen.

Misschien een leuk hobbelpaard, een mooi schilderij of muursticker aan/op de muur.
Ook een mooie deken mag niet ontbreken, een heerlijke plaid of deken hoort erbij vind ik.
En een mobiel of zoiets bij het bedje. En een schattig muziekdoosje.

Complete-babykamer

Dromen

Ik geniet van heerlijke websites zoals die van Westwing, waar je heerlijk inspiratie op kan doen (moet je echt even neuzen).
En waar je eigenlijk gelijk wilt shoppen, waar je je in moet houden.
Ik zag er een prachtige schommelstoel, leuke wiegjes. Ik moest me inhouden hoor!

Het blijft voor mij echter nog wel even bij dromen. Het is nog veel te vroeg om aan de babykamer te beginnen.
Daarbij zal er hier niet echt een babykamer komen. In mijn tweekamerappartement betekent het voor de kleine dat we de slaapkamer moeten delen.
Wel ben ik van plan om voor hem of haar een mooi hoekje te creëren, zodat het niet meer mijn slaapkamer is maar die van ons samen.

Hoe ziet jouw (ideale) babykamer eruit? Of heb jij je slaapkamer ook gedeeld met de kleine?
Wat is een echte musthave?

Babykamer

** deze blog is in samenwerking geschreven

You Might Also Like

11 reacties

 • Reply simpel, met een snufje liefde 12 januari 2016 at 06:33

  De kamer van onze jongens viel tegen als babykamer. Ik droom ook al heel lang over een babykamer voor ons derde kindje. helaas lijkt dat derde kindje maar niet te willen lukken. Maar dromen doe ik zeker. Over een witte kamer, met neutrale aankleding.

 • Reply Eva 12 januari 2016 at 07:36

  Ik heb wel 1 tip: koop niet alles nieuw! Ik dacht ook dat ik bepaalde dingen per se nieuw moest hebben en duur ( bijvoorbeeld een kinderwagen van over de 1000 euro) en zo met nog meer dingen. Ik had toen net een vriendin waarvan het laatste kindje 1 jaar was geweest en de baby spullen gingen weg. Ik kreeg heel veel omdat er al door 3 kindjes gebruik van was gemaakt. Nou ik ben achteraf zo blij! Mijn zoontje paste na 5 maanden echt niet meer in de kinder wagenbak bijvoorbeeld. Je gebruikt veel dingen zo kort. Ik had een wit ledikantje van 25 jaar oud ook gekregen nieuw matras er in…..en klaar. En sommige dingen van het bekende ” lijstje” voor een baby uitzet heb je in de praktijk echt niet nodig. ….je kan beter als de baby er eenmaal is wat bij kopen wat je nog mist.

  • Reply Thea 12 januari 2016 at 08:00

   Voor ik zwanger was had ik al een deel van de meubels in huis, gekregen via via, en ook andere dingen :)

 • Reply Patricia Schmitz-Heres 12 januari 2016 at 07:42

  Herkenbaar hoor! Wij waren ook al heel vroeg bezig met het nadenken over een baby kamer en dergelijke. Witte meubels vind ik ook wel mooi, maar dan inderdaad wel liefst voor een gekleurde muur dan.

 • Reply Daphne 12 januari 2016 at 07:52

  Voor mij is het al ruim 30 jaar geleden dat we voor de eerste een babykamer maakten. Ik heb een superknappe man dus zijn we naar Prenatal en andere babyzaken gegaan om meubels uit te zoeken. Toen we onze droom hadden gezien heeft mijn man alles nagemeten en gemaakt.
  Ruim 4 jaar geleden werd er bij deze eerste een kind geboren en zijn we op haar verzoek meegegaan naar Babyplus, kamertje uitgezocht inclusief bedje, wiegje en commode en heeft mijn man het helemaal zo gemaakt. Schitterend was het.
  Voor kinderwagen zou ik toch ook wel kijken of de ligbak een beetje van formaat is opdat de baby er niet met 2 maanden niet meer in past zoals bij die Stokke kinderwagens. Ze zijn belachelijk duur, kinderwagens . Succes er mee

  • Reply Thea 12 januari 2016 at 07:59

   Wauw! Handig :) Bedankt!

 • Reply Martine 12 januari 2016 at 08:51

  Ik deel de slaapkamer ook met m’n dochtertje.
  Vond ik tijdens de zwangerschap niet zo leuk, maar toen ze er eenmaal was was ik er erg blij mee. Niemand die vraagt wanneer ze naar haar eigen kamertje gaat, ik sta meteen naast haar bedje als er iets is, is ook veel makkelijker met de nachtvoedingen.
  Ze slaapt tegenwoordig wel veel bij mij in bed (als je geen medicatie gebruikt is dat veilig).

  Kinderwagen heb ik na een kleine 5 maanden, op haar verzoek, ingeruild voor een ergonomische draagzak. Ideaal! (Gezellig en scheelt ook een hoop ruimte ;-))

 • Reply Jootje 12 januari 2016 at 09:09

  Zoals je weet, hebben wij ook maar één slaapkamer. Prima te doen (nog steeds). Ik weet niet anders (dochterlief ook niet), dus het went. Als ze nog groter is en we het appartement nog steeds niet kunnen verkopen (zonder torenhoge restschuld zoals nu het geval zou zijn), dan koop ik een goede slaapbank en slaap ik in de woonkamer. Je doet het in het leven met hetgeen je hebt. Komt goed! Fijne zwangerschap!

 • Reply Jolanda 12 januari 2016 at 14:56

  Ik ben nu zwanger van ons 4e kindje en dit kindje gaat een slaapkamer delen met onze jongste dochter van net 3 jaar. Volgende week weten we meer over het geslacht en kunnen we gaan kijken hoe we de slaapkamer gaan inrichten. Hier hebben we tijdens de verhuizing expres mee gewacht. Als het een meisje is word het uiteraard een échte meidenkamer ?

 • Reply Jeanine 13 januari 2016 at 00:42

  Oh, dat hobbelpaard is zo leuk! Ik heb een heel erg retro smaak, dus mijn droom babykamer zou dus helemaal in die stijl zijn, met een mooie oude houten vloer, witte schommelstoel met schapenvel en oude gepimpte meubels.

 • Reply heidi 13 januari 2016 at 20:44

  super mooi

 • Reageer