overige onderwerpen

5x frustraties voor wie het horen wil…

18 april 2015

Ik wil klagen, ik wil spuien. Ik wil mijn emmer die overstroomt legen.
Ik wil tegen iemand aanpraten, tegen iemand schreeuwen van frustratie.
Maar wie? Ik wil niet weer die ene vriendin ermee lastig vallen. Ik wil niemand over de vloer.
Ik wil veel en ik wil niks.

Dan maar praten tegen de hele wereld? Misschien luistert er iemand, misschien heeft iemand de oplossing.

stethoscope_and_heartshaped_picture_165354

Frustratie 1: geen baby = geen interesse

What the **** waarom zijn mensen zo? Ik ben nog niet zwanger, heb nog geen kind. Leuk interesse tonen als je de plannen hoort. “Ik zal je steunen!”
Maar als het even te lang duurt kan ik je interesse, je vriendschap, alles vergeten? Hoe moeilijk is het om te beantwoorden: “Hoe gaat het?”
Hoe moeilijk is het om die vraag te stellen? Verwacht ik teveel? Is dat het? Zeg dan iets! Dan weet ik waar ik aan toe ben. Stel ik me aan? Is dat het?
Waarom doet me dit wat? Omdat ik om jullie geef! En ik hoop jullie om mij. Waarom kan ik die verwachtingen niet aanpassen? Waarom blijf ik om je geven?
Waarom wis ik niet gewoon je nummer uit mijn telefoon?
Waarom typ ik dit? Je doet er toch niks mee…

Frustratie 2: ik ben geen robot!

Ik heb gevoelens, ik ben geen robot. Als je iets zegt dan kan dat aankomen en dat kan pijn doen. En die gevoelens kan ik niet zomaar uitzetten. Ik ben geen robot!
Daarnaast heb ik grenzen, ik ben geen robot. Waarom dwing je me die grenzen te verleggen. Waarom ga je over die grenzen heen?
Waarom kan ik niet beter mijn grenzen stellen?

Frustratie 3: gewoon doen

Gewoon doen? Ja gewoon doen! Gewoon niet snoepen, je niet druk maken om dingen, gewoon gezond eten, gewoon bewegen, veel water drinken….Gewoon je knop omzetten!
Ik heb deze week dit weer zo vaak gehoord. Mensen als dat kon, had ik dan niet een jaar geleden de knop al omgezet? Het is echt niet zo makkelijk hoor.
En nee het feit dat ik verslaafd ben aan eten gebruik ik niet als excuus om toch te snoepen. En ja ik doe mijn best. Maar als mijn emmer dan toch weer gevuld wordt dan lukt het niet
En ik kan die issues niet zo 1 2 3 oplossen.
En nee ik ga mijn kind niet als doel stellen. Ik moet het niet voor mijn kind doen, ik moet het voor mezelf doen.

Frustratie 4: geld maakt niet gelukkig: welke idioot heeft dat bedacht?

Wie was dat? Geld maakt niet gelukkig? Nou van geld op mijn rekening en in mijn portemonnee word ik anders heel gelukkig!
Ik hoef geen miljonair te zijn, echt niet. Maar zorgeloos mijn rekeningen kunnen betalen… wat zou dat fijn zijn.
Wat zou het ook fijn zijn als de toestand weer zou veranderen in de kinderopvang. Iedereen bergen werk.
Dan hoef ook ik niet om mijn uurtjes te knokken.

En ja ik doe alles wat ik doe met heel veel plezier. Maar de waardering in geld is zeer teleurstellend.
Ik zou voor wat ik soms doe ook wel een bonus met een aantal nullen voor de komma mogen krijgen. Ik krijg het echter uitbetaald in liefde.  En ja dat is geweldig.
Maar in deze wereld kun je niet betalen met liefde.

P1050212

Frustratie 5: lijf te koop

Wil iemand mijn lijf kopen? Het is een flink pakket kilo’s, die krijg je gratis. Inclusief een zere enkel: ook gratis. Inclusief tennisarm, ja ook die is gratis!
De frustraties, de emoties, en onzekerheid krijg je ook gratis. Ik ben mijn lijf wel even zat. Doe mij maar een maatje 44 met veel zelfvertrouwen en geen stress.
Dus koop mijn lijf!
Het enige wat je hoeft te betalen is iets van ongekende waarde en wat mensen onderschatten. En ook niet in geld uit te drukken is: mijn hart.
Mijn hart vol liefde.
Meerdere keren gebroken, meerdere keren gescheurd, maar toch weer hersteld. Zo sterk is dat hart.
Hij is soms teleurgesteld dat mensen hem kwetsen, breken of niet willen zien hoe sterk hij is. Maar hij is het: mijn hart. En ik hoop dat menigeen er stiekem heel jaloers op is!

Dus misschien voel ik me nu even k*t, mijn hart is aan het herstellen en straks sta ik weer naast mijn bed vol vechtlust. 
Maar nu even niet oke? Nu voel ik me even rot en kruip ik weer onder mijn dekens….

 

You Might Also Like

19 reacties

 • Reply Suzanne 18 april 2015 at 10:33

  Wat naar dat je je zo rot voelt Thea. Ik heb geen kant en klare oplossing voor je. Misschien helpt het je door te zeggen dat ik regelmatig aan je denk, maar misschien ook niet. Zoals je weet heb ik hier ook mijn issues. En inderdaad maakt geld misschien niet gelukkig, maar te weinig geld hebben kan wel ongelukkig maken. Maar ik begrijp je frustraties, ervaar sommige dingen hetzelfde. Mensen die zich vrienden noemen. Jaja. Hele dikke knuffel voor jou.

  • Reply Thea 18 april 2015 at 22:07

   dank je wel lieve suzanne

 • Reply Chantal 18 april 2015 at 11:29

  Helaas geen oplossing voor je. Maar wel een dikke knuffel (vanaf hier dan

 • Reply Chantal 18 april 2015 at 11:30

  Helaas geen oplossing voor je. Maar wel een dikke knuffel (vanaf hier dan :-) ). Ik denk vaak aan je. Ook omdat ik weet hoe moeilijk het is om van snoep en chocolade en al die andere lekkere dingen af te blijven. Afvallen is een ramp, als ik er alleen al aan denk krijg ik trek in zoetigheid… Ook omdat geen geld hebben ongelukkig maakt. En hier ook knokken voor mijn uurtjes en veel meer verdienen dan je krijgt uitbetaald.. Af En toe erg moeilijk om dingen positief te blijven zien. Toch blijven proberen het knopje te vinden om hem om te zetten.. Dan doe ik dat ook.. xxx

 • Reply Rory 18 april 2015 at 12:04

  Ik heb je gelezen en gehoord. Oprecht gehoord. Ik voel met je mee. Ik ga niet denken in (pasklare) oplossingen want die zijn er niet. Maar misschien is gehoord worden wel beter. Ik weet niet of het helpt. Maar ik heb gelezen, gehoord en geluisterd. Veel sterkte Thea. Ik hoop dat je snel weer een lichtpuntje ziet…

  • Reply Thea 18 april 2015 at 22:08

   Dank je wel voor het luisteren

 • Reply Corrine 18 april 2015 at 13:53

  Sterkte Thea! Wat rot dat je je zo ellendig voelt.. Ook hier helaas geen oplossing voor je. Ik zou willen dat ik die had zodat je misschien weer even een lichtpuntje ziet. Laat je gevoelens lekker even toe.. Maar probeer ook vol te houden! Ook ik lees regelmatig je blog en je komt over als een enorm sterkte vrouw..

  Dikke knuffel van hier!

  • Reply Thea 18 april 2015 at 22:08

   ik hou vol…. thanx

 • Reply Patricia 18 april 2015 at 20:31

  Ik herken wel sommige frustraties.

  Vragen hoe het gaat. Zijn maar weinig mensen die het nog vragen. Ja ik vind het moeilijk om er over te hebben en ja ik word er emotioneel van. Maar dat is toch geen reden om niks te vragen. Ik was dus met een blog begonnen. Maar nu al poos niet geschreven want niemand reageert op mijn posts. Denk voor wie doe ik het dan, schrijf dan wel enkel in mijn dagboek.

  Als nog 1 iemand begint over loslaten, ontspannen, geen stress hebben, niet gespannen, er niet mee bezig zijn, etc. (mbt traject) dan vlieg ik die naar de strot! Zo’n ruk opmerking! Ze snappen niet dat je in zo’n traject van cyclus tot cyclus leeft en de mensen die wel er mee bekend zijn wtf hoe doe jij dat dan? Maar daar krijg ik vervolgens geen antwoord op. Argh!!

  En wat geld betreft. Ja het maakt niet gelukkig, maar wel een stuk makkelijker!
  Vandaag ook weer afwijzing van kwijtschelding gemeentelijke belastingen binnen. Als ik dat moet gaan betalen kan ik onderhand wel naar de voedselbank. Want ik weet dat er binnenkort ook nog een afbetalingsregeling van het eigen risico gaat komen. Toch de zot voor worden! Ga wel bezwaar aan tekenen. Ik vind ook zo stom dat ze niet rekening houden met andere dingen zoals afbetaling van duo à 108 euro per maand.

  Succes/sterkte met alles!

  • Reply Thea 18 april 2015 at 22:10

   thanx. Je mag ook hier bloggen?! hier reageren mensen misschien wel.
   Ik ben in ieder geval weer erg blij met de reacties. De ene keer meer als de ander.
   En inderdaad de lieve woorden, goed bedoelde adviezen, ik kan ze soms wel slaan…

 • Reply Meike 18 april 2015 at 21:12

  Wat naar dat je zo voelt. Wat zou het fijn zijn als je alles met een knip in je vingers kon oplossen. Heel veel sterkte.

  • Reply Thea 18 april 2015 at 22:11

   zou fijn zijn….

 • Reply Marieke 18 april 2015 at 22:38

  “Let it gooooooo” Ik kan je blog bijna zelf geschreven hebben. Dikke knuf meis, super knap dat je het op papier heb gekregen en zelfs ook nog online heb gezet. Dikke nachtzoen op naar een nachtje slaap wat energie komt brengen.

  • Reply Thea 18 april 2015 at 22:44

   dank je wel lieverd!

 • Reply Wendy 19 april 2015 at 07:31

  Lieve Thea,

  Ik lees al een tijdje met je mee,dit greep me zo aan .
  Sommige dingen zou ik zelf geschreven kunnen hebben.
  Wat heb je toch aparte mensen om je heen he ??
  Ben zelf ook al lang bezig met eten ,heb BED
  Een hele dikke knuffel van mij!
  Liefs wendy

  • Reply Thea 19 april 2015 at 08:43

   dank je wel wendy, knuffel terug!

 • Reply Daphne 29 juli 2015 at 21:15

  Nee ik was je niet vergeten en ja ik wil wel degelijk weten hoe het met je gaat. En nu kan ik een heleboel zeer plausibele redenen opnoemen waarom ik niets van me heb laten horen. Echter wat ik vervelend vind is dat ik jou heb onbedoeld heb laten voelen hoe ik me zelf regelmatig voel. Dat vind ik heel vervelend en was zeker niet mijn bedoeling. Mijn twitteraccount is gelukkig weer terug op mijn nieuwe telefoon en ik wil zeker proberen je dit gevoel niet meer te geven

  • Reply Thea 29 juli 2015 at 21:39

   Ah lief van je! Ik miste je al op twitter, dacht dat het wel een reden zou hebben.
   Welkom terug!!!

  Reageer