gastblogs

Tweede poging, gedoemd te mislukken – by bella

13 augustus 2015

Mijn twee poging was gedoemd te mislukken. Voor mijn tweede poging heb ik een andere donor uitgezocht.
De vorige had niet meer genoeg voorraad om langer mee vooruit te kunnen.
Ik weet niet hoe het werkt in het ziekenhuis, maar voor thuisgebruik koop je twee rietjes bevroren sperma en deze insemineer je beide op de dag dat de ovulatietest positief is.
Er is in een cyclus dus één inseminatie en er zijn twee rietjes nodig. Het insemineren komt redelijk nauw, je wilt geïnsemineerd zijn voordat je ovuleerd.
Ik schrijf dit erbij, want ik vond al deze informatie zelf moeilijk te vinden. Uit alle websites heb ik delen van informatie verzameld.
Met name het zelf insemineren en donorsperma zelf bestellen was een weinig beschreven onderwerp, waar ik veel vragen over had…

SAM_0024

nieuwe donor

De nieuwe donor heeft een betere kwaliteit sperma en voldoende voorraad zodat ik nog een aantal pogingen met dezelfde kan doen.
Of misschien bij een daadwerkelijke zwangerschap nog iets kan reserveren voor meer kinderen.
Hiermee is er in ieder geval een kans dat de broertjes of zusjes ook dezelfde vader hebben.
Overigens iets waar ik nooit over na zou hebben gedacht, dit stond beschreven op de website van de spermabank en indien mogelijk zou ik ervoor kiezen om dit met dezelfde donor te doen.
Mijn verwachting is dat ook met verschillende donoren, ‘vaders’, de kinderen en ik een gezin zullen zijn en dat ze elkaar evengoed als broers of zussen zullen ervaren.
Eigenlijk zijn ze dan halfbroer of zus.

problemen

De geschikte donor is gevonden, zwemmers besteld voor afgelopen vrijdag.
Woensdag mailt de donorbank dat zij de betaling, die ik een week geleden heb gedaan, niet binnen hebben gekregen of ik een betaalbewijs kan sturen.
Via de mail stuur ik het betaalbewijs en vrijdag krijg ik een spoedmail dat ze de link niet kunnen openen.
En dat ik binnen een half uur (ik zag deze mail pas eind van de dag, want er moet ook gewerkt worden) een nieuwe moet sturen anders worden mijn zwemmers pas volgende week verzonden.
Ik dacht; “uhm, volgende week verzonden?? Dan is mijn ovulatie al geweest, dan heb ik niks aan de zwemmers!!”

Nou ja, misschien kunnen ze het nog halen als ze het maandag versturen. Even kijken in mijn app en rekenen. De vorige keer was mijn ovulatie op de 15e dag, dat is dinsdag.
Wanneer ik het dinsdag in huis heb zitten we waarschijnlijk nog wel goed. Om het zekere voor het onzekere te nemen start ik toch de 13e dag met de ovulatie test.
En deze keer was de ovulatietest direct positief en ik heb geen sperma in huis.
De order is verzet naar een maand later. Dan toch maar wat eerder laten leveren, want als het maandag was binnen gekomen was het eigenlijk al wat aan de late kant geweest aangezien ik het zondag nodig had gehad.
Dat is een verspilling van veel geld.

Het goede nieuws is dat ik wel maandelijks ovulatie heb. Een kennis van mij heeft overgewicht (ik ook) en daardoor ovuleerd ze niet elke maand, wat een zwangerschap er niet makkelijker op maakt.
Zoals het er nu uitziet hoef ik me daar geen zorgen om te maken, dat scheelt. Toch goed om elke maand te testen ook als je het die maand niet probeert.

clover_picture_169079

verschil poging 1 en 2

Het verschil tussen de eerste en de tweede maand is vooral dat het voor mij dat het minder stressvol voelt. De eerste keer had ik echt prestatiedrang.
Je wilt dat het meteen lukt. Alleen mijn familie wist dat ik dit traject gestart ben en iedereen zat met spanning te wachten op een zwangerschapstest.
Bij een tweede poging is dat toch anders, je weet wat er gaat gebeuren. De aandacht van de omgeving is minder.
Overigens weten nu meer mensen van mijn keuze om bewust alleen aan kinderen te beginnen.
Ik maak er geen geheim van naar mijn omgeving, maar ik zet ook niet op mijn Facebook pagina: “Joehoe, besloten BAM te worden, wish me luck!”

Het gaat niet iedereen wat aan, dit zijn persoonlijke keuzes die jij maakt voor jou leven. Omstreden thema waar lang niet iedereen mee kan omgaan.
Hoe gaan jullie hiermee om? Wie vertel je het wel/niet en waarom?
En hoe kijk jij naar broertjes/zusjes, dezelfde donor of niet?

You Might Also Like

3 reacties

 • Reply Malou 13 augustus 2015 at 10:30

  Interessant om te lezen!

 • Reply Nanouk 13 augustus 2015 at 10:37

  Hoi Bella, wat een gedoe zeg, hopelijk komen de zwemmers volgende maand wel op tijd!

  • Reply Bella 21 augustus 2015 at 08:41

   Bedankt! Jawel deze maand staan de zwemmers ruim op tijd in mijn gang, ze staan te springen. Duimen voor olypische zwemmers.

  Reageer