overige onderwerpen

Herfst herfst wat heb je te koop?

10 oktober 2014

De herfst is begonnen! De eerste paddenstoelen schieten uit de grond. Of hoog boven de grond (zie foto). De bladeren verkleuren en vallen.
Overal liggen eikels, kastanjes, hazelnoten, en beukennootjes. De spinnen zie je overal een web bouwen, wat heel mooi als het mistig is.
De eerste regen valt en de eerste storm is ook al geweest (al merkte ik er weinig van). Het wordt weer vroeger donker, de kaarsjes kunnen weer aan.
De klok wordt weer verzet. Je wordt wakker en het is nog donker.
Er is een feestje: Halloween. De pompoenen worden weer uitgehold en pompoensoep wordt volop gemaakt.
Het wordt weer kouder en dus kan de verwarming weer aan. En de dieren maken alles in orde voor hun winterslaap.
Kortom een mooi seizoen, toch?

P1050043

herfst

Zelf ben ik meer van de lente en de zomer. Ik hou van de zon, lekker buiten spelen met de kinderen, de bloemen, het groen, picknicken, en ga zo maar door.
Ik haat nat regenen (doe veel op de fiets) en haat wakker worden als het nog donker is. Toch vind ik wel dat elk seizoen wat leuks heeft.
Het leuke aan de herfst: de boswandelingen met de kinderen (van mijn werk), paddenstoelen ontdekken in elke soort, maat en kleur.
Hazelnootkoekjes bakken, herfsttafel maken, en andere knutselwerkjes maken. En de kinderen lekker in de plassen laten stampen.
En een goede storm kan heel gezellig zijn. Buiten alles horen razen en binnen genieten met kaarsjes aan, in pyjama op de bank met een kleed en een lekker drankje.
En ook mijn uitzicht op 7 hoog is prachtig. De bomen krijgen weer langzaam diverse kleuren (ik kijk uit op een park).
En straks worden ze weer kaal en kan ik de kinderen in het park weer zien spelen.

Ik droomde van de week dat ik met mijn eigen kindje in het bos liep. We waren op zoek naar paddenstoelen, eikels, kastanjes, en mooie blaadjes. Ik zag kleine handjes alles oprapen. Kleine laarsjes door de bladeren lopen. Ik hoorde hem of haar lachen…Het was een hele mooie, fijne droom. Zo zonde dat ik wakker werd! Stomme wekker…

wat gaat er komen?

Ik vind het altijd weer een verrassing wat een seizoen gaat brengen. Zo konden we afgelopen zaterdag genieten van een heerlijk zonnige dag.
En een paar dagen later regent het pijpenstelen, en moet de verwarming aan.
Wordt het een heel nat seizoen? Of heel droog? Veel stormen of weinig? Wat heeft de herfst dit jaar te koop?
Ik hoop zelf op een beetje droog seizoen. Dan kan ik lekker vaak op de fiets naar mijn werk zonder een nat pak te halen.
Dan kunnen we door het bos rennen en de bladeren wegschoppen of omhoog gooien. En een zonnetje om lekker in buiten te spelen…

P1050083

Maar vooral hoop ik dat de herfst mij brengt waar ik al heel lang op wacht….

Wat vind jij van de herfst? Ga je er op uit met de kinderen of blijf je liever binnen? Staat er al een herfsttafel in huis? 

P1050080

You Might Also Like

Geen reacties

Reageer