gastblogs

Januari – by ingeborg

6 januari 2016

Al eerder schreef ik een blog over de feestmaand december.
Ik ben dan ook een grotere fan van de maand januari dan van de maand december.

Waar andere mensen januari een troosteloze maand vinden, met veel donkerte en geen feestdagen, ben ik blij als het weer januari is.

Druk

December is en blijft een drukke maand.
Zo ook afgelopen jaar; diverse keren en op diverse plaatsen werd er sinterklaas gevierd door de kinderen en op school was er een kerstdiner dat tot maar liefst 20.00 duurde.
Mijn kinderen hadden rondom Sinterklaas al een extreem kort lontje (vooral mijn dochter). De rest van de maand liep ik op eieren en bij het minste of geringste barste dochter in huilen uit.
We ondernamen leuke dingen en ik zocht rust met een week vakantie, maar het lontje bleef kort. Gelukkig viel het met mijn zoon nog mee, die hobbelde vrolijk overal doorheen.

In januari zijn geen feestdagen gepland en al hoewel Carnaval dit jaar heel vroeg valt en mijn dochter 31 januari al meedoet aan een talentenjacht in het kader van Carnaval, verwacht ik dat het een erg rustige maand wordt. Heerlijk!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ziekte

Elk jaar in december is het weer prijs, zo ook dit jaar. Het kuchen, hoesten en snotteren ging de hele maand door.
Door de drukte was er geen tijd voor herstel en waren we vatbaar voor virussen.
Ikzelf kreeg eind november een flinke verkoudheid die zich ontwikkelde tot een holte-ontsteking waarbij zelfs de zenuwen in mijn kaak pijn begonnen te doen.
Uiteindelijk kon een antibioticakuur me hier pas vanaf helpen. Op tweede kerstdag begon ik weer te niezen en begon het hele feest weer opnieuw.
Gelukkig duurde dit wat korter.

In januari gaan de dagen weer wat lengen en we zijn op de helft met de maanden waarin een R zit. Dus ik hoop dat we de ergste virussen gehad hebben.

Eten

Ik ben hele goede vrienden met chocolade. En dus is de maand december funest voor mij want overal is chocola.
Chocolade is het enige snoep waarmee ik geen maat kan houden. Dus vele grammetjes (misschien wel kilo’s) gingen er deze maand doorheen.
De weegschaal merkte dit ook op.

In januari zijn er minder verleidingen en kan ik dus gewoon verder gaan met gezond eten en mijn work-outs op de crosstrainer hetgeen ik voor de maand december wel gewoon deed.

Gemis

In de maand december wordt erg de nadruk gelegd op familie en samenzijn in de media en in advertenties en reclame.
Voor veel mensen is het de eerste kerst zonder papa, mama, dochter, zoon of partner.
Afgelopen jaar overleed een aantal mensen vlak voor de kerst en ik weet dat dit voor deze mensen extra verdrietig was, omdat het overlijden (toch) nog onverwacht was.

m01

Maar uiteraard ook voor alle andere mensen die iemand moeten missen, zijn deze eerste “feestdagen” heel moeilijk.
Op 31 december mag je alle narigheid van het jaar wegknallen. Uiteraard is hiermee het gemis niet weg, maar opent zich wel een nieuwe blanco bladzijde van het boek dat 2016 heet.

Voor mij was 2015 een goed, maar ook bewogen jaar. Het is goed om het af te sluiten. Welkom 2016 en welkom januari!

You Might Also Like

Geen reacties

Reageer