gastblogs

Maak een uitstapje met je kind

24 juli 2015

Zelf doe ik dit jaar niet mee aan de leuke Mama challenge met opdrachten door én voor mama bloggers.
Voor Bampraat deed ik echter wel één opdracht uit de challenge; Maak een uitstapje met je kind(eren).
Erop uit gaan is onze tweede natuur, dus deze opdracht was wel aan mij besteedt! We houden van uitstapjes.
Van de kinderboerderij in de buurt tot gezellige pretparken. Met zijn drietjes erop uit gaan is iedere keer weer een cadeautje.
Met mooie momenten en na afloop mooie herinneringen…

foto 3

Julianatoren

We zijn fan van de Julianatoren. Het is een knus, gezellig, klantvriendelijk en overzichtelijk pretpark voor jonge kinderen.
Het was alweer een jaar geleden dat we er (2x) waren geweest. Iets met een winter, een bijna 1,5 uur durende autorit en een duizelingsaandoening wat me tegenhield…
Tja, ik moet op en top fit zijn voor zo’n lange dag inclusief heen- en terugreis. Het laatste wat ik wil is een duizelingsaanval onderweg.

De afgelopen weken werd dochterlief’s interesse voor de Julianatoren ineens weer gewekt door hun tv serie. Behalve de afleveringen op tv, leerde ze ook het muizendansje van parkmascottes Jul & Julia.
Ik wist toen dat het écht weer tijd werd voor een uitstapje naar Apeldoorn. Gelukkig kwam mijn vakantie eraan en was ik fit.

Na een gezellige midweek in Attractie- en Vakantiepark Slagharen (een echte aanrader!) wou ik dochterlief nog met één ‘verder weg van huis’ uitstapje verrassen. Ik wachtte op een aangename zomerdag (dus voor mij geen 30 graden of meer) om dit uitstapje in het geheim te plannen. Een dag voor de grote dag kreeg dochterlief de verrassing te horen. We gingen samen met oma naar de Julianatoren! Natuurlijk wilde ze ’s avonds nog even gauw tekeningen maken voor haar vriendjes.

foto 1

hard werken

Bij aankomst zag ze de Jul en Julia bus al voorbij rijden. “Mam, ik wil graag in de roze Julia bus”. Tja, hoe kon het ook anders! En ja hoor.. Haar wens kwam uit!
Met knuffel Julia op schoot nam ze breed glimlachend plaats in de roze bus. De magie van dit pretpark komt je al tegemoet bij de entree.
Ik betrap mezelf erop dat ook ik het park al glimlachend betreedt, net als dochterlief.

Veel te doen én veel te beleven in dit mooie pretpark. In het reuzenrad, in de dino rit, rondrijden in een Flintstones auto, paardje rijden, in de zweefmolen, springen op het luchtkussen en natuurlijk ravotten in het Picknickbos.
Wat had dochterlief de tijd van haar leven! Alsof tijd even niet bestond. Ikzelf was me echter meer bewust van tijd.

rrrr

Een dagje pretpark is hard werken voor deze mama. Zorgen dat mijn peuter in al haar favoriete attracties is geweest én tussendoor op tijd is voor alle Meet & Greets en shows.
Het vraagt geduld, planning, stressbestendigheid en timemanagement om mijn kind overal op tijd te krijgen. Het is zelfs harder werken dan 8 uur op kantoor. Met af en toe een sprintje hier en daar.

aan alles komt een einde

Om 14.15u in de middag bedacht ik opeens dat ik nog geen slok koffie op had. Oeps.. Cappuccinotijd! Tja, prioriteiten stellen. Ik heb altijd cafeïne nodig. Je zou jezelf toch bijna vergeten op zo’n dag!
We waren gelukkig ook nog op tijd om de Woezel & Pip theatershow (aanrader!) te zien én de dag af te sluiten met hun heerlijke frietjes! Want het eten daar is écht lekker.

Einde van de dag waren alle tekeningen afgegeven. Alle fotomomentjes gemaakt. Moe maar tevreden viel dochterlief in slaap. Met een brede glimlach op haar gezicht.
Wat had ze weer genoten! Ik moest mezelf nog even oppeppen voor een lange terugrit naar huis. Thuis aangekomen dacht ik dat dochterlief nog wel even rustig aan wilde doen, na een gezellige maar drukke dag.
Oma en ik waren inmiddels gebroken..

rfre

En zo leuk als peuters zijn, zo wisselvallig zijn ze ook.. Of heet het gewoon korte termijn (of juist géén) geheugen als ik haar in de verte ineens hoor roepen “Mama, mag ik nog even spelen, want ik heb nog nóóít gespeeld!”
Nog een eigenschap van het mama zijn; het kunnen incasseren.. Ik kon het niet laten om te lachen om haar opmerking. Dochterlief begreep mijn gelach.

“Mama, gaan we nog een keertje terug naar Julianatoren?”

Ik knikte instemmend. Natuurlijk komen we nog een keertje terug, mijn lieve schat. Het duurde niet lang voordat dochterlief tevreden in slaap viel, met knuffel Jul & Julia aan haar zij.
Nagenietend van een gezellige dag even met mijn beentjes omhoog. Natuurlijk komen we nog een keertje terug, dacht ik. Met stevige wandelschoenen én een thermoskan met koffie, dat dan wel…

Ben jij er weleens geweest? Wat vind je ervan?

You Might Also Like

1 reactie

  • Reply Zwemmend door Gelderland | Pink Press 26 oktober 2015 at 14:17

    […] Jootje ging naar de Julianatoren  […]

  • Reageer