DIY&koken

recept: mexicaans taartje

6 december 2015

Ik zag laatst iemand een Mexicaans taartje maken. En dat leek me erg lekker! Dus ik dacht: “Gaan we uitproberen”.
Ik zag op internet een paar soorten, de een met tortilla’s en een met bladerdeeg.
Aangezien ik snel vol zit, leek het me zonde er een met tortilla’s te maken. Laatst kreeg ik amper een wrap op (dank u, hypnotische maagband).
Dus ik besloot er zelf een “te verzinnen” met bladerdeeg. Je kunt er lekker veel kanten mee op.

Hierbij het (lekkere en supermakkelijke) recept!

Benodigdheden:

Tja er zijn dus geen vaste benodigdheden. Ik geef jullie een paar voorbeelden van wat je er in kan doen. Maar je kan er dus vele kanten mee op.
Aangezien ik maar een heel klein taartje maak zal er niet superveel in gaan.
Het is ook ideaal voor restjesdag!

Kies je eigen ingrediënten!

Kies je eigen ingrediënten!

In ieder geval heb je nodig: bladerdeeg. Hoeveel blaadjes je gebruikt ligt er aan hoe groot je hem maakt.
Ik gebruikte wat gehakt, wat groente zoals paprika, kidneybonen, en erwten. Wellicht is het ook wel lekker met kip. Vegetarisch kan natuurlijk ook.

Maar je kunt er nog veel meer groenten in doen zoals champignons, wortel, tomaat, mais, sperziebonen, andere paprika, andere groenten.
En wat Mexicaanse kruiden zoals burrito seasoning mix. (Hoe meer je gebruikt hoe pittiger natuurlijk).
Eventueel een sausje of kaas erbij.

Bereiding:

Haal wat plakje bladerdeeg uit de vriezer, en laat ze ontdooien. Zet de oven alvast aan.

Ik bakte mijn kleine beetje gehakt rul, deed daar de groente naar keuze bij. En toen het bijna klaar was deed ik er wat kruiden over.
Nog heel even laten bakken, en goed roeren. Dan trekken de kruiden er goed in.

Bedek een taartvorm met wat plakjes bladerdeeg, of vouw er straks kleine taartjes mee.
Doe de gehaktmix op het bladerdeeg en bedek het met nog een plakje/plakjes bladerdeeg.
Dan in de oven tot het bladerdeeg een mooie kleur heeft.

20151205_090522

En dan: AAN TAFEL!!
Eventueel kun je het serveren met een frisse salade!

En klinkt het lekker genoeg om eens uit te proberen? Maak jij weleens een Mexicaans taartje? Zo ja, hoe?

 

You Might Also Like

3 reacties

  • Reply Patricia 6 december 2015 at 19:57

    Ik maak vaak oven gerechten. Hier een paar van mij die een hit zijn onder familie/vrienden. Er kan altijd nog salade en/of brood er bij :)

    Mexicaanse ovenschotel (2-3 personen)
    Ingrediënten:
    – 2 paprika’s (voor een 4de persoon nog een paprika erbij)
    – 1 ui (voor een 4de persoon nog een ui er bij)
    – 1 blik kindneybonen zonder saus
    – 1 blik tomatenblokjes
    – zakje geraspte kaas
    – halve zak tortilla chips met kaas smaak (nacho ofzoiets)
    – 1 groot bekertje creme fraiche.

    Bereidingswijze:
    Oven voor verwarmen op 200 graden. Twee paprika’s en en 1 ui stukjes snijden. Dan even kort bakken in de pan. Blik tomatenblokjes en blik kindneybonen bij. Zakje burritomix er door. Allemaal even kort door warmen, want het gaat nog in de oven. Giet het prutje in een ovenschaal. Laagje creme fraiche, tortilla chips er over verdelen (geen creme fraiche meer te zien), en dan geraspte kaas er over. Dan nog even 15 min in de oven.

    Hartige taart (4 personen)
    Ingrediënten:
    – 7 à 8 plakjes bladerdeeg (afhangende van de grootte van de ovenschaal) of quichedeeg
    – 1 ui
    – 1 paprika (rood)
    – 1 dunne prei
    – 1 klein blikje doperwtjes
    – 1 klein blikje maïs
    – 2 tenen knoflook
    – 1 ei
    – 100 gram spekjes/gehakt of 100 gram ongezouten cashewnoten
    – 100 gram kaas (maakt wel machtig, men eet er dan ook minder van, dus evt. weg laten!)
    – 1 eetlepel ketchup
    – Paprikapoeder / Cayennepoeder
    – Zout
    – Peper
    – Groene kruiden (Provençaalse of Italiaanse kruiden, etc.)
    – Olijfolie / boter

    Bereiding:
    Oven voorverwarmen of 200°C. Bladerdeeg uit de vriezer halen en ontdooien. Ovenschaal in vetten. Het bladerdeeg verdelen over schaal. De uitstekende delen van het bladerdeeg kun je later over de vulling heen vouwen.
    Groenten wassen en snijden. Ui en knoflook apart houden. Overige groenten kunnen bij elkaar in een kom.
    Spekjes bakken of gehakt braden. Spekjes tot het knapperig is of het gehakt rul en bruin is. Vlees uit de pan scheppen en apart houden. Ui en knoflook op hoog vuur 1 min. fruiten in de pan. Overige groenten toevoegen, ongeveer 2 min. laten mee bakken. Daarna vlees of noten toevoegen. Ketchup, zout, peper en groene kruiden naar smaak toevoegen.
    Pan van het vuur halen. Ei en eventueel de kaas toevoegen. De vulling in de ovenschaal doen met bladerdeeg (geheel of gedeeltelijk toedekken). Schaal in de oven doen en dan 30 minuten wachten.

    Spinazie-brietaart (4 personen)
    Ingrediënten:
    – 450 gram spinazie a la creme
    – 4 eieren
    – 1 grote ui
    – 8 plakjes bladerdeeg
    – 250 gram geraspte kaas
    – 1 punt brie
    – snufje peper

    Oven voor verwarmen op 180 graden. Bakvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Uitje snipperen en kort fruiten. Spinazie a la crème erbij. Snufje peper door doen. Geen zout erbij! Als spinazie ontdooit is vuur uit. Dan 4 eieren er door roeren en het zakje geraspte kaas. Dan dit mengsel in de bakvorm gieten. Plakjes brie er boven op leggen, meestal ongeveer 2/3 punt gaat er over. Ik vouw het bladerdeeg vaak even een stukje naar binnen want vaak heb je een randje over. Dan nog even ongeveer 40 min. in de oven. Ik kijk altijd even naar 35 min. Brie en bladerdeeg moeten een kleurtje hebben. Het is vrij machtig door alle kaas dus hou daar rekening mee.

    • Reply Thea 7 december 2015 at 08:58

      klinkt goed!

  • Reply Patricia 6 december 2015 at 19:57

    O ik had enters gebruikt maar dat pakt hij niet grrr. Had misschien even streepjes tussen gemoeten.
    Het zijn 3 verschillende gerechten!

  • Reageer