overige onderwerpen

ik doe mee: Moeders voor Moeders

25 januari 2016

Heel even getwijfeld maar eigenlijk was ik er al snel uit. Ik doe mee aan moeders voor moeders.
Had vooral kleine praktische twijfels. Maar toen dacht ik: haal alles uit deze zwangerschap.
En dus ga ik anderen helpen, ik vang mijn urine op voor Moeders voor Moeders.

moeders voor moeders
aanmelden en intake

Ik meldde me iets later aan dan gepland. Dat kwam door ziekte. Maar in de kerstvakantie gebeld en een paar dagen later had ik de intake.
Bij mij thuis kwam er een dame langs, met 8 blauwe bussen, een tasje en papieren.
In het tasje zat een mooie zachte wikkeldoek. Ik kreeg wat folders en tijdschrift en natuurlijk de gehele uitleg.
Wel moest er even nog een zwangerschapstest gedaan worden. Dat was zo gedaan, en deze knalde direct. Geen twijfel mogelijk :).

de verhalen positief en negatief

Ik had diverse verhalen gehoord, de een vond het een gedoe. De ander beviel het, en weer een ander vond het zo stinken.
Ik doel dan op het conserveermiddel in de bussen. Tja ik kan me voorstellen als je heel misselijk bent….. Ik heb er zelf niet zo’n last van.
Ik ging er vooral uit dat het wisselen van de bussen zo geregeld was. Ik hoorde daar goede verhalen over.

Maar de regels zijn veranderd, en doordat ik in een flat woon moet het echt bij mij aan de deur gehaald worden. Niet bij buren maar echt bij mij.
Gelukkig is mijn wisseldag op vrijdag. Mijn vrije dag. Dat wordt dus gewoon thuis blijven, schoonmaken, bloggen tot dat ze komen.
Ergens…. tussen 8 en 18uur. Nauwkeuriger kan het niet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

mijn ervaring

Ik doe het nu een paar weken, ik zou door kunnen gaan tot begin maart. Ik weet dat ik dat niet haal, omdat ik met een paar vrijdagen zit dat ik niet thuis ben.
Ik zal dus iets eerder stoppen. Maar ga het zeker nog een aantal weken doen.
Het opvangen van de urine is geen enkel probleem, de “stank” uit de flessen daar heb ik ook niet zo’n last van.
Het ergste vind ik nog het wachten tot de wissel. Je weet niet hoelaat ze komen.
Zo was het de 1e keer wisselen prachtig weer en ik wilde zo graag naar buiten, maar ja…

Tot nu toe zijn ze een keer om 14.45u, om 14.15u en 12.30u geweest. Nog best wel een richtlijn maar eigenlijk ook niet.
Je kunt er geen pijl optrekken. Ik begin gewoon elke keer de dag met mijn huishouden en to do list. En hoop dat ze niet pas tegen 18u komen.

komische ervaring

Ik kreeg onlangs een monteur over de vloer. Deze jongeman vroeg netjes of hij even gebruik mocht maken van het toilet.
Zonder na te denken zij ik “ja”. Hij kwam van toilet en zei:”volgens mij mag ik u feliciteren?”
Mijn gedachten sloegen op hol, hoe kon hij het weten? Alle zichtbare dingen waren in de woonkamer en slaapkamer en dat kon hij niet zien.

Toen vertelde hij dat bij hem thuis ook zo’m blauwe bus stond. Ik had er geen seconde over nagedacht!
Natuurlijk, als zijn vriendin/vrouw ook meedoet aan Moeders voor Moeders….
Ik heb er achteraf erg om gelachen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nog een paar weken ga ik door, blij dat ik er anderen mee kan helpen. Voor meer informatie kun je terecht op de site van Moeders voor Moeders.
Hopelijk vinden ze snel een oplossing voor het wisselen. Ik zou het bijvoorbeeld fijn vinden te wisselen bij de apotheek op de hoek van mijn straat….
Ik denk dat er dan nog meer mensen mee doen, ik denk dat dit een reden kan zijn voor mensen om het niet te doen.

Heb jij meegedaan? Of ga jij meedoen?

You Might Also Like

17 reacties

 • Reply simpel, met een snufje liefde 25 januari 2016 at 07:15

  Ik heb niet meegedaan maar wilde wel. Ik heb de eerste maanden in het ziekenhuis doorgebracht dus mijn urine werd daar opgevangen vanwege de uitdroging. Als ik zwanger mag raken ga ik het zeker weer proberen.

 • Reply iris 25 januari 2016 at 07:54

  Ik heb bij de oudste meegedaan, maar nadat hij stil geboren werd, vond ik het in mijn tweede zwangerschap te moeilijk. Ik was aan het rouwen maar ook bezig met nieuw leven en die bussen waren te confronterend. Mocht het ons ooit nog een keer gegeven zijn zwanger te zijn, had ik graag meegedaan, maar door de bloedtransfusies na mijn bevalling kan dit helaas niet.

  • Reply Thea 25 januari 2016 at 20:41

   Ik kan me voorstellen dat dat heel moeilijk was. Jammer dat het niet meer kan.Hoop wel dat die zwangerschap je gegund is

 • Reply bianca 25 januari 2016 at 08:40

  Goed dat je meedoet, ik heb bij mijn zwangerschap destijds ook meegedaan. Ik ging toen het voorbij was het zelfs missen haha, een grote plas opvangen. Zo van jeee, wat zonde, dit was een mooie vangst geweest LOL. Ik plaatste de kratten trouwens gewoon voor mijn deur. Hoefde ik niet thuis te blijven. Kan dat bij jou niet?

  Groetjes Bianca
  http://www.dotjes.net een blog over borstvoeding, rapleymethode, recepten en andere schrijfsels

  • Reply Thea 25 januari 2016 at 20:42

   Nee mag hier niet, omdat je via een portiek moet en de “grond”voor mijn deur niet van mij is, maar openbaar is

   • Reply bianca 25 januari 2016 at 23:24

    Oh ok. Dan helemaal top dat je meedoet!

 • Reply Esther 25 januari 2016 at 09:21

  Yep ook meegedaan. Wel last gehad van de stank. Kon de flessen bij mij achter in de steeg kwijt. Zette het tussen de 2 vuilnisbakken in dan zag niemand het vanaf de straat kant. Apotheek mooie oplossing. Zeker de moeite waard om een suggestie naar ze in te sturen.

  • Reply Thea 25 januari 2016 at 20:42

   hopelijk lezen ze mijn blog :)

 • Reply Nina 25 januari 2016 at 10:07

  Niet meegedaan, eigenlijk ook om praktische redenen. Wel opmerkzaam van die monteur. Fijn dat je niet misselijk bent, had ik ook totaal geen last van:-)

 • Reply Anita 25 januari 2016 at 10:44

  Hebben ze bij jou in de buurt niet een oplaadpunt waar je zelf flessen kan wisselen? Bij de eerste woonde ik in cothen in een wijk waar het heel er op zou vallen dus bracht ik het iedere donderdagavond naar het verzorgingshuis in wijk bij Duurstede. Daar stond een houten bak waar je de volle flessen in kon zetten en weer lege mee kon pakken was ideaal! Bij de 2e heb ik het wel voor de deur gezet in een bigshopper tussen de struiken 😛

  • Reply Anita 25 januari 2016 at 10:45

   Ophaalpunt dus 😛

  • Reply Thea 25 januari 2016 at 20:44

   nee was er wel: zwembad. Maar ook dat mag niet meer.

 • Reply Suzan 25 januari 2016 at 16:22

  Hoi wat goed van je! Ik was aan het remigreren aan het begin van mijn zwangerschap dus geen optie. Anders zeker wel. Jammer van dat ophalen. Ik zou het in de tuin zetten jammer dat het in een flat niet op de galerij mag. Vroeger stonden zo ook de melkflessen buiten 😉 oh god nu verraad ik mijn fossiele leeftijd 😉

 • Reply Marijke 25 januari 2016 at 19:00

  De eerste keer wel. Gelukkig hebben we een lange voortuin want de (toen nog groene) bussen in de tuin oo wisseldag vielen anders best op. De tweede keer had ik er geen energie voor. Ergens zonde misschien, maar ivm vakantie en drukte zou het me toch niet gelukt zijn denk ik. Periode was gewoon minder gunstig

 • Reply Daphne 25 januari 2016 at 20:06

  Ja 3 keer. Het was niet zo mooi geregeld als nu. En ik vond de toen grijze bussen enorm stinken…..
  Wat goed dat jij meedoet

 • Reply Patricia 26 januari 2016 at 11:30

  Hier staat elke week een krat onder de brievenbus van iemand van de flat. Met een grote groene plastic zak er om heen. Is wel apart om te zien. Haha. Je vraagt je toch af wie is er zwanger. Maar goed dat je het doet. Ik zou het ook doen. Ik ga over naar het ivf traject dus ik ben 1 van de dames die het gaat gebruiken.

  • Reply Thea 26 januari 2016 at 18:11

   hier mag dat dus niet

  Reageer