gastblogs

Naar een vakantiepark als alleenstaande moeder-by Ingeborg

13 januari 2016

Afgelopen kerst ging ik samen met mijn kinderen naar een vakantiepark.
Je kent het; wel zo´n vakantiepark waar eigenlijk alleen maar gezinnen rondlopen.
Dit was niet de eerste keer dat ik als alleenstaande moeder met mijn twee kinderen hierheen ging.
Het was een heerlijke week.
Ik denk wel dat er wat do´s en dont’s zijn, als je als alleenstaande moeder naar een park gaat waar overwegend gezinnen zitten.

Ik denk dat je niet recentelijk gescheiden moet zijn want je wordt de hele dag “geconfronteerd” met (gelukkige) gezinnen.
Hier moet je wel tegen kunnen. Ik had er ondanks dat ik het prima vind alleen te zijn, toch een beetje last van.
Ik geloof niet dat het opviel dat ik alleen was en dat iemand zich afvroeg waar onze papa was (wellicht zat die gewoon in de boerderij bier of koffie te drinken of had hij geen zin om mee te gaan naar het zwembad of het speelparadijs).

klimmen

voordelen park

Er zat een groot en luxe zwembad bij. Omdat mijn zoon nog geen zwemles heeft en mijn dochter pas recentelijk twee zwemdiploma’s heeft behaald, moest ik altijd hulptroepen inroepen als ik ging zwemmen. Omdat ik onmogelijk op twee plaatsen tegelijk kan zijn en geen ogen in mijn rug heb (nee, na twee jaar alleen nog steeds niet).
Mijn moeder woont in de buurt en is dus diverse keren mee gaan zwemmen. Er was ook een wildwaterglijbaan dus daar ben ik zelf heel vaak op geweest met mijn dochter.
Mijn zoon vermaakte zich prima in het pierenbadje.

Het grote voordeel van dit park was dat er een groot indoor speelparadijs bij zit.
Hierbij waren er veel zitplaatsen zodat je als ouder met een kop koffie, een broodje en met de wifi relatief rustig aan de kant kon zitten.
De kinderen hebben zich urenlang vermaakt en ik zat een beetje rond te kijken, te internetten of een blog te schrijven.

In hetzelfde pand zat ook een knutselclub waar we kerstballen hebben geknutseld en hebben geverfd en een bouwclub waar we een poging hebben gedaan een pauw van hout in elkaar te zetten.
De pauw hebben we maar even mee naar huis genomen om hem daar in alle rust in elkaar te zetten. De pauw was namelijk een niveau 2, tussen “beginner” en “vakman” in.
Ik voelde de ogen van de vaders die er zaten in mijn rug prikken toen ik ermee bezig was en het was er erg druk.
Dit dacht ik natuurlijk, het zal allemaal wel meevallen uiteraard.

de pauw

de pauw

activiteiten

Er werden diverse activiteiten georganiseerd voor kinderen tijdens de kerstdagen (knutselen, koken, yoga) en mijn dochter ging naar een yogales.
Ondertussen zat ik met mijn zoon te genieten van een koffie verkeerd in het grand café. Er zijn diverse restaurants op het park in verschillende prijsklassen, voor elk wat wils dus.
Ikzelf ben niet daar uiteten geweest; enerzijds omdat dit niet echt gezellig is als alleenstaande moeder alleen aan een tafeltje te zitten en anderzijds omdat mijn kinderen de neiging hebben erg weinig te eten als ik er veel voor betaal.
We aten dus vaak in de boerderij en met het uitgebreide assortiment in de winkel op het terrein was dit geen enkel probleem om iets te bedenken.

groot park

Het park is erg groot en ondanks dat het helemaal volgeboekt was tijdens de kerst, verspreidden de mensen zich relatief goed over het park en had je daar niet echt last van.
Dus je kon redelijk op jezelf zijn als je dat wilde. Vaak zaten we tot laat in de ochtend in de pyjama in ons huisje.
Soms was het wel erg druk in het speelparadijs en was het moeilijk een zitplaats te vinden. Maar dat is dan weer een voordeel als je maar alleen bent; er is altijd wel ergens een stoel over.

De bolderkar was ook weer mee (is echt de beste aankoop in tijden), voor als de kinderen moe waren of om deze vol te laden met spullen als we gingen zwemmen of naar de speeltuin.

lego 1

gat in de markt

Wat ik wel een gat in de markt vind is het volgende: waarom zijn er geen singles-huisjes op zo’n park?
Ik denk dan bijvoorbeeld een rijtje huisjes naast elkaar die je reserveert voor alleenstaande moeders en vaders. En dan bedoel ik niet om te daten maar om elkaar te helpen.
Dat je bijvoorbeeld (als je elkaar (een beetje) aardig vindt) samen naar het zwembad kunt gaan zodat je niet zoals ik de hulptroepen per se hoeft in te roepen.

Of dat je even naar de supermarkt gaat en aan de buren vraagt of je nog iets mee kunt nemen en zij ondertussen even op je kinderen kunnen letten?
Het is maar een ideetje want het is mij opgevallen dat een dergelijk park erg gericht is op gezinnen en dat er in geen enkel park specifiek gedacht wordt aan alleenstaande ouders.
Dit terwijl er wel honeymoon-huisjes zijn, pasgeboren-huisjes en kinderbungalows.
En dat zijn natuurlijke positieve dingen in het leven en een scheiding is in het algemeen niet positief.
Maar er zijn zoveel alleenstaande moeders en vaders die dit volgens mij best een uitkomst zouden vinden.

Hoe ervaar jij het als alleenstaande moeder in een vakantiepark?

You Might Also Like

9 reacties

 • Reply Ilse 13 januari 2016 at 07:02

  Knap zo alleen met kids op reis!
  Klinkt als een leuk park, waar gingen jullie?

  • Reply Ingeborg 13 januari 2016 at 18:25

   Hoi,
   We waren bij de Hof van Saksen.
   Groeten
   Ingeborg

 • Reply Sonja 13 januari 2016 at 09:31

  Klinkt als een heerlijke vakantie! Na mijn 1e poging in m’n uppie met een 6 maanden oude dochter, ga ik sindsdien met vrienden en andere bammers + kids op reis. Van een camping in Italië, tot een weekje CP, ik vind het net iets gezelliger (niet persé makkelijker 😉 met andere volwassenen om me heen.

  • Reply Ingeborg 13 januari 2016 at 18:25

   Hoi Sonja,

   Dat snap ik absoluut, naar het buitenland zou ik ook niet zo gauw alleen gaan.

   Groetjes
   Ingeborg

 • Reply Samantha 13 januari 2016 at 09:58

  Ik doe dit al jaren alleen met mijn dochter vanaf die 3 maanden oud is, nu is ze inmiddels alweer 7jaar. Ben toen ze 4 was alleen met haar naar Bulgarije geweest erg spannend maar zo fijn.
  Ik blijf dit ook doen.

  Van de huisje een heel.goed idee vind ik een goed idee.
  En het gevoel dat je daar alleen zit zonder een man is bij mij wel heel herkenbaar. Ik vind dit soms ook wel erg moeilijk om te zien hoe gelukkig gezinnen zijn, maar gun ze het wel hoor. Maar je zou het zelf ook graag willen.

  • Reply Ingeborg 13 januari 2016 at 18:26

   Hoi Samantha,

   Bedankt voor je reactie en herkenbaar. Ik vond het toch wel confronterend om al die gezinnen daar te zien, ook al zit ik daar normaal niet zo mee,

   Groetjes
   Ingeborg

 • Reply Fieke 13 januari 2016 at 16:03

  Ik heb dit jaar voor het eerst een vakantie geboekt speciaal bij een aanbieder van alleenstaande ouders. Een hele grote aanrader!!! Als ik deze zomer nog vrijgezel ben ga ik zeker weer boeken.

  Veel leuke contacten (veel dames spreek ik nog dagelijks) opgedaan, Letten op elkaars kinderen, samen dingen ondernemen en als de Kids op bed liggen aanspraak met andere alleenstaanden. Heb er zelf 2 blogjes over geschreven op specifieke.nl.

  En het is echt niet dat het een en al jacht is naar een relatie. In tegendeel :)

 • Reply Ingeborg 13 januari 2016 at 18:27

  Hoi Fieke,

  Bedankt voor je reactie, ik ga eens kijken op je site,

  Groeten
  Ingeborg

 • Reply heidi 13 januari 2016 at 20:42

  Wat fijn dat je met je 2kinderen naar een vakantiepark bent gegaan.
  Ze zullen hun wel geamuseerd hebben.

 • Reageer