overige onderwerpen persoonlijk

over, klaar, uit, voorbij

19 maart 2016

Nee, deze blog is niet de aankondiging dat er iets mis is met de baby. Maak je geen zorgen.
Maar ik heb wel een besluit genomen, een moeilijk besluit. Over iets waar ik al een tijdje mee zat. Maar niet kon beslissen.
Gisteren heb ik toch maar de knoop doorgehakt. Tijd zal leren of het de juiste is. 
Het betreft de toekomst van Bampraat… Ik stop namelijk met Bampraat.

Die zagen jullie niet aankomen. Nee, niemand van jullie denk ik. Ik zelf namelijk ook niet. Want ik wilde eigenlijk niet.
Maar stoppen met Bampraat is denk ik een juist besluit. Het zijn meerdere redenen maar ik zal de belangrijkste met jullie delen.

Als ik iets wil doen, dan wil ik het goed doen. Niet half, of driekwart, maar voor de volle 100%
Ik merk dat dat niet lukt. Ik kan niet 100% steken in Bampraat. En dat vind ik heel jammer.
Heb het meerdere keren geprobeerd, op allerlei manieren. Maar nee.

Daarnaast gaat er heel veel tijd in zitten. En ik merk dat ik dat ook steeds moeilijker vind.
Ik wil dan andere dingen doen, of denk aan hoe het straks is met kind. Als ik alle minuten en uren bij elkaar op tel…
De gedachte dat ik dat straks “afneem”van mijn kind. Vind ik jammer. En red ik dat wel?
Ik ben zo alleen met een kind, heb ik überhaupt nog tijd voor Bampraat?
En ik kom aan meer dingen niet toe, wat ik wel zou willen. Zoals andere hobby’s.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik stop echter niet met bloggen. Ik ga op zoek naar 1 of een paar plekken waar ik mijn verhaal kan delen als gastblogger.
Bloggen is en blijft een hobby. En nu is het meer werk dan hobby. Dus ik doe een stap terug. Ik ga op zoek naar leuke sites, of vraag me, en daar deel ik mijn verhaal.
Dus ik verdwijn niet van de aardbodem. Ik zal ergens gaan bloggen!

Dit betekent dat er tot 1 april nog zo nu en dan een blog online komt. De site blijft dan nog even in de lucht. Maar er zullen geen nieuwe blogs online komen.
Gastbloggers van Bampraat die willen blijven bloggen ga ik helpen een plekje te vinden.
Interviews; mocht je hem nog niet ingeleverd hebben. Dan hoeft dat niet meer. De ingeleverde moet ik even bekijken. Kan ze denk ik niet allemaal online gooien.

Ik wil iedereen in ieder geval heel erg bedanken voor alle reacties, steun, enthousiasme en meer. Bampraat is een hele fijne tijd geweest!
Jullie horen nog van mij de komende weken!
Vragen omtrent de toekomst e.d.? Stel ze!

You Might Also Like

39 reacties

 • Reply Marlieke 19 maart 2016 at 06:20

  He? Wat jammer! Het is juist zo’n goed onderwerp. Maar ik snap je wel, wanneer bloggen een moeten is, dan gaat het je tegenstaan. Ik hoop dat ik wel zo af en toe eens kan blijven horen hoe het gaat, met jou, de buik, de baby, het alleenstaand ouderschap etc. Je hebt met bampraat een mooi plekje gecreëerd voor andere (toekomstige) BAM moeders en dat neemt niemand meer af. Wellicht een idee om deze info nog ergens online te laten?

 • Reply Claudia 19 maart 2016 at 06:23

  Wat jammer! Maar ik begrijp het wel! Ik zit ook zo in elkaar, het moet goed en anders liever niet. Maar je houdt ons toch nog wel een heeel klein beetje op de hoogte???

 • Reply Elisabeth 19 maart 2016 at 06:36

  Oh wat jammer joh! Ik lees altijd met veel plezier jouw blog. Maar je moet echt doen wat jou het beste lijkt.

 • Reply Nicole 19 maart 2016 at 07:03

  Wat schrikken zeg! Die zag ik inderdaad niet aankomen.. Wat jammer! Weet dat je op mijn blog een plekje hebt als je wilt hoor.. Deze verhalen als BAM zijnde zijn te waardevol om niet te delen!

 • Reply Nicole 19 maart 2016 at 07:08

  Wat jammer! Ik hoop dat je op mijn blog zou willen schrijven als gastblogger! Je weet me te vinden!

 • Reply Leonie van Mil 19 maart 2016 at 07:12

  Jammer dat je gaat stoppen, maar voor jouzelf een goede beslissing. Je moet je hart volgen. Succes met je zwangerschap!

 • Reply bianca 19 maart 2016 at 07:29

  Wat jammer ik lees jouw verhalen altijd. Ik ben zo benieuwd naar je verhalen als je kindje er is. Maar je zult er wel goed over nagedacht hebben. Ik plaats zelf ongeveer 1 keer per 2 weken een blog op http://www.dotjes net. Dit kan ik goed combineren met mijn privéleven en andere hobby’s. En als ik inspiratie heb plaats ik soms meer, maar geen moeten, het is een hobby.

  Groetjes Bianca
  http://www.dotjes net een blog over de rapleymethode, borstvoeding, recepten en meer

 • Reply Mèlanie 19 maart 2016 at 07:41

  Wat jammer, maar ik snap je ook zeker wel. Het lijkt mij ook zeker leuk om een gastblogger te hebben, en jou verhalen te delen. Dus je bent zeker welkom…

 • Reply Marjo 19 maart 2016 at 07:48

  Moeilijk maar stoer! & je ei mag je bij mij kwijt, kijk maar even, de aanbiedingen zullen binnenstromen nu 😉 Voor anderen die dat willen van jouw gastbloggers team staat mijn deur ook open.

  Ik wens jullie meiden heel veel liefde en geluk & ik lees je je vast wel ergens <3

  Lieve groetjes
  Marjo

 • Reply MetMirjam 19 maart 2016 at 07:54

  Dat had ik niet verwacht! Jammer zeg, maar ik begrijp je keuze. Ik vind het ook altijd heel belangrijk om in de gaten te houden dat ik niet steeds zit te bloggen tijdens ‘Fiene-tijd’. Zij gaat altijd voor. Ik ben benieuwd waar ik je blogs weer terug ga zien, genoeg keus voor jou verwacht ik!

 • Reply Carianne 19 maart 2016 at 08:11

  Ik wens je veel geluk met de kleine en dat je ruimte krijgt voor gastbloggen is wel duidelijk :)

 • Reply Simpel, met een snufje liefde 19 maart 2016 at 08:15

  Wat jammer! Ik lees jouw blogs altijd zo ontzettend graag. Ik snap je wel helemaal en vind het knap dat je de keuze maakt. Ik ben heel benieuwd naar de rest van je blog dus ga je zeker volgen als je ergens gastblogger bent.

 • Reply Marjolein 19 maart 2016 at 09:09

  Wat jammer dat je gaat stoppen, maar je hebt groot gelijk. Groetjes Marjolein

 • Reply Marisca - Mamablogger 19 maart 2016 at 09:25

  Wat jammer! Toch snap ik deze keuze wel, als je iets doet wil je het immers goed doen. Het gaat je goed! Liefs,

 • Reply Isra bint Ali 19 maart 2016 at 09:28

  Oh, wat jammer zeg! Maar ik begrijp het wel.

  Als je eenmaal kinderen hebt is het moeilijk om dagelijks een blog te schrijven. Dat heb ik ook met http://www.ministijl.nl.

  Maar zie het aan de positieve kant: je kunt lekker lang genieten van je aanstaande dochtertje zonder schuldgevoelens als je weer ‘ns achter de pc zit (wat anderen wellicht wel soms ervaren)

  Xx

 • Reply Monique 19 maart 2016 at 09:46

  Wat ontzettend jammer Thea! Je kunt ook altijd je frequentie omlaag brengen he? Heb ik ook gedaan toen het bloggen ivm werk, studie en moederschap wat lastig te combineren werd. Maar uiteindelijk is het natuurlijk jouw keuze en moet je doen waar jij je het beste bij voelt. Je bent van harte welkom als gastblogger op mijn blog, als je wil! Hoe dan ook heel veel succes en geluk in de toekomst!

 • Reply Martine 19 maart 2016 at 09:52

  Eerlijk?
  Ik had het wel verwacht.
  Nu nog niet, dus de timing is wel een verrassing 😉

 • Reply Marijke 19 maart 2016 at 10:16

  Oh ook ik vind het echt heel jammer! Ik ga je missen! Maar dan ga ik het wel lezen op een plekje waar je je gastblogs gaat delen. Laat je nog wel even weten waar? En als je iets wilt bijdragen op mama’s met thee. Dat mag natuurlijk ook.

 • Reply Carolina 19 maart 2016 at 11:22

  Wat een moedig besluit. Soms komen die dingen onverwacht. Wat goed dat je je hart volgt en luistert naar je gevoel. X

 • Reply Sabine 19 maart 2016 at 11:24

  Zonde, waarom niet een blogpauze en wanneer jij wilt en het jou uitkomt posten? Echt zonde van al je werk op Bampraat. Snap dat je je straks wil focussen op de kleine maar dat kan echt als je ook je site behoud.

 • Reply Natascha 19 maart 2016 at 11:25

  Wat jammer Thea, maar ik snap het heel goed. Idd naast werk, de opvoeding en verzorging van een kind en alle andere dingen kan ik me voorstellen dat het je te veel tijd zal gaan kosten.
  Wel fijn dat je get mooie nieuws nog voor dat je stopt hebt kunnen delen en we ook nog een en ander kunnen blijven volgen.

  Groetjes

 • Reply Charlotte 19 maart 2016 at 11:43

  Wat jammer, maar zeker een begrijpelijke keuze! Geniet van je zwangerschap :-) en je bent ook welkom op Lovely Charlotte! Kijk maar even, je zal vast een hoop vragen voor gastbloggen krijgen ; -) Liefs!

 • Reply Hannelore 19 maart 2016 at 12:37

  Misschien kan het juist een oefening zijn in genoegen nemen met wat minder perfect, dit bloggen? Een oefening die zeer waardevol zal blijken eens het kindje er is, want dan moet je ook voortdurend keuzes maken en krijg je al heel snel het gevoel dat je niets meer helemaal kan doen zoals je het zou willen. Voor mij – ondertussen mama van 2 kindjes van 3 en 1 – is dat nog altijd een evenwichtsoefening, maar ik heb aanvaard dat perfectionisme me nergens brengt en dat iedereen er vrolijker van wordt als het allemaal gerust wat minder perfect mag zijn.
  Misschien kan je dus een lightversie overhouden van je blog, met af en toe een verhaal als je daar zelf zin in hebt en tijd voor hebt? Ik ben in elk geval erg benieuwd om te lezen hoe het zal gaan als je kindje er is, en aan de reacties hierboven te zien zal iedereen je verhalen wel missen. Ik wil je niet onder druk zetten natuurlijk, want kiezen is ook verliezen en ook dat is een mooi leerproces. Maar ik breng het even als optie! Sowieso wens ik je veel succes in wat komt, en wil ik je bedanken voor alles wat je met ons gedeeld hebt!

 • Reply Hanna 19 maart 2016 at 13:01

  Jammer maar een begrijpelijke keuze. We zien je wel weer ergens opduiken :).

 • Reply Marguerita 19 maart 2016 at 19:22

  oh wat jammer, maar begrijpelijk. een blog en een kind kosten beiden veel tijd :-) mocht je het leuk vinden, http://www.demamacompany.nl staat voor je als vaste blogger open, zonder regels over wat je wilt schrijven en hoe vaak

 • Reply Mendy 19 maart 2016 at 19:36

  Hee jammer, maar ik snap het wel. Geniet van je zwangerschap, en ik hoop nog af en toe te horen hoe het met je gaat.

 • Reply Malou 19 maart 2016 at 19:59

  Wat jammer zeg, maar ik begrijp heb wel. Ik ga je blog wel missen hoor!

 • Reply Nadia 19 maart 2016 at 20:40

  Jammer, maar ik begrijp het wel. We zullen zou missen, Thea. Ik wens jou heel veel geluk, liefde, gezondheid en succes! ?

 • Reply Janske 20 maart 2016 at 00:55

  Wat jammer! Maar ik begrijp je keuze wel. Ook al ga ik je wel missen hoor! Je bent altijd welkom op Janske.nl ☺

 • Reply Merel 20 maart 2016 at 06:56

  Jammer, ik had je nog maar net gevonden.

  Maar begrijp je afweging heel goed. Uiteindelijk moet je er volledig achterstaan om te kunnen blijven bloggen. Veel geluk voor de toekomst met de baby en vast een heel voorspoedige bevalling gewenst.

  Liefs

 • Reply Kim 20 maart 2016 at 07:54

  Ik snap je wel. Ik hield een blog bij over een ander onderwerp, maar tijdens mijn zwangerschap was dat al lastig nu alleen met mijn baby van inmiddels 8 maanden kom ik er helemaal niet meer aan toe. Niet in de mate waarin ik het graag zou willen. Ik wens je een fijne verdere zwangerschap en veel geluk met je kindje. Laat je het nog wel even weten als ze er is?

 • Reply Simone 20 maart 2016 at 09:36

  …. Of is het gewoon een 1 april grap ;-)?

 • Reply Suzan 20 maart 2016 at 11:26

  Hoi Thea! Je hebt het super gedaan! Ik hoop dat ik je blogs (elders) mag blijven volgen want blijf natuurlijk erg nieuwsgierig!

 • Reply Farah 20 maart 2016 at 12:19

  Jammer, ik vond het erg leuk om wat van je te lezen, ik ontdekte je via facebook . Hoop zo nu en dan iets van je terug te kunnen lezen. ik wens je heel veel goeds!

 • Reply natasja 20 maart 2016 at 16:44

  Ik begrijp je besluit volkomen. Maar zal de blogs wel missen. Heerlijk om ze bij je te lezen. Vooral tijdens het wachten op de kids tijdens zwemles ?. Heel veel succes met je besluit. Met jou. Met je kindje. Met je toekomst! Dat het een geweldige toekomst voor jullie mag zijn.

 • Reply Jessica 20 maart 2016 at 19:50

  Wat jammer, maar als dit voor jou het beste is ga je dat op de langere termijn goed merken! Laat je wel ergens weten waar je gaat gastbloggen? Dan kan ik je blijven volgen, en ook op instagram blijf ik je volgen!

 • Reply Marjon 21 maart 2016 at 09:50

  Wat jammer! Maar ik begrijp je keuze volkomen. Ik wens je heel veel succes, met jou toekomst en je kindje. Liefs Marjon

 • Reply Nicky 25 maart 2016 at 10:16

  Ik lees het de laatste tijd wel erg vaak. De druk van het ‘moeten’ is voor veel dagelijkse bloggers te veel aan het worden. Lekker doen waar jij je goed bij voelt; je hebt immers ook die ukkepuk waar je aan dient te denken!

 • Reply Angela 5 juni 2016 at 08:51

  wat jammer dat je stopt, ik vond het altijd interessant om te lezen, succes met je nieuwe blog., en nogmaals gefeliciteerd met je zwangerschap! vooral omdat ook ik bij UMC onder behandeling ben, fijn die wetenschap wát komen gaat via hun, vond ik dat!
  Ik ga komende week voor een 4de kans met IUI..spannend dus zwanger is niet zo vanzelfsprekend daar ben ik nu wel achter ;)….
  toch zijn wij sterke vrouwen bammers, en ik ga gewoon door. komt vast een keer goed!!?
  Groetjes

 • Reageer