gastblogs

Poging 2.1- by bella

6 september 2015

Na de ongelukkige levering, die poging twee had moeten zijn, is alweer een maand voorbij.
De nieuwe zwemmers zijn net binnen gekomen, deze ronde een stuk vroeger om ongelukjes met een eerdere ovulatie of te late leveringen te voorkomen.

Deze keer is het niet meer oncomfortabel om de kist aan te pakken van de UPS man. Wanneer ik de gele kist in de gang passeer voel ik me niet raar, opgejaagd of ongemakkelijk,
‘I own it’ is mijn meest toepasselijke uitspraak. Je hebt deze beslissing met zorg genomen, je wilt een kind en je wilt dit alleen.
Ik voel me niet meer overgeleverd aan de situatie zoals deze is maar blij en echt ‘in control of my life’.

levering van het zaad

levering van het zaad, net bezorg voor een nieuwe poging

ovulatie

Na het weekend begin het testen van de ovulatie, dan gaat het gebeuren. Van elke situatie leer je en ik heb van mijn eerste doe het zelf inseminatie geleerd dat ik de volgende ronde een groter of dikker kussen nodig heb voor onder mijn kont, jaja de kleine stomme praktische probleempjes die je tegenkomt als je zelf aan de gang gaat.

Op de 15e dag een positieve ovulatie test, altijd weer een fijne bevestiging dat je lichaam operationeel is. One down, op naar de volgende stappen tot zwangerschap.
YES, we are in business :-). Ik moet altijd lachen wanneer ik zo’n dingen denk.
De ovulatie heb je niet in de hand (althans in deze fase en methode) dat is de natuur, pas daarna kun je zelf acties nemen en dan moet je het weer aan de natuur overlaten.
Eigenlijk een bijzonder gecompliceerd iets van dat zwanger worden.

de zwemmers staan klaar

de zwemmers staan klaar

ontstressen

Deze keer was ik relaxed, geen stress. Ik had gelukkig een vrije dag die door een nood situatie op het werk een halve vrije dag werd.
Desondanks ben ik eerst relaxt gaan zwemmen in de tuin, beetje zon genoten (goed voor de vitamine D), wat gerust vooral.
Deze keer wilde ik echt eerst ontstressen, het waren de afgelopen weken stressvolle weken op mijn werk en dat komt het zwanger worden niet ten goede.
Note to self: oplossen voordat baby er is, dan kun je niet meer 24/7 werken ook niet in noodgevallen.

de poging

Na wat informatie die ik hier op Bampraat heb gelezen, besloten om iets later te insemineren, niet meteen op het moment van de test maar later op de dag.
Echt op mijn gevoel af gegaan en het insemineren pas gedaan in de avond op het moment dat ik voelde dat het moest gebeuren.
Het was een heel andere ervaring dan de eerste keer. Zo had ik geen moeite met de kist, de stikstoftank, het ontdooien van de sperma of de manier van inbrengen.
Ik heb wat fototjes genomen voor jullie, dan weet je hoe het er uit ziet…niet het insemineren natuurlijk, sommige dingen deel ik liever niet.

Het ging heel makkelijk en ik was niet nerveus of emotioneel. In happy modus vanaf dat moment eigenlijk. Blij dat het kan, dat het gelukt is en dat ik elke maand ovuleer.
Allemaal dingen om dankbaar voor te zijn. Nu weer afwachten, over drie weken weten we meer.

IMG_6141

IUI procedure

Wat ik nog wil delen is dat ik heb gekozen om toch ook de IUI procedure in werking te gaan zetten. Voordat je zover bent om behandelt te worden ben je drie maanden verder.
Deze week heb ik de eerste afspraak bij mijn huisarts en dan de week erna bij de arts van de behandelende kliniek.
De opstart van deze procedure laat ik parallel lopen aan mijn eigen pogingen om zwanger te worden, omdat ik geen tijd wil verliezen.
Met de kliniek heb ik afgesproken dat indien ik zwanger raak in de tussentijd, dat ik kosteloos bij hun de afspraak kan annuleren.
In een aparte blog zal ik de weg naar behandeling van IUI uitgebreid voor jullie beschrijven.

Tot snel en bedankt voor al jullie comments, ik vindt de interactie echt leuk en ook heel leerzaam.

IMG_6144

You Might Also Like

7 reacties

 • Reply Chantal 6 september 2015 at 08:12

  Ik heb me dus al maanden afgevraagd hoe zo’n tank er uit ziet, maar jeetje, wat een gevaarte zeg! Wel enorm handig om te zien. Mocht ik uiteindelijk zelf de definitieve stap gaan zetten, dan weet ik een klein beetje wat me te wachten staat :)

  • Reply Bella 6 september 2015 at 13:52

   Ja Chantal, daarom post ik het hier. Toen ik begon moest ik alles zelf ontdekken en de tank was inderdaad een shock. Fijn dat je er iets aan hebt ;-).

 • Reply esther 6 september 2015 at 20:28

  Hoi Bella, super stoer vind ik het, en goeie foto’s :) laten we duimen dat je geen IUI nodig hebt en dat deze poging raak is! Heel veel geluk, groetjes esther

 • Reply Marjolein 6 september 2015 at 22:31

  Ik hoop voor jou dat de iui niet nodig is. Zit er zelf middenin. Lijkt me wel een stuk makkelijker dan zelf insimineren of valt dat erg mee? De iui op zich zelf steld niks voor, alleen moet ik eerst hormonen spuiten en na de tijd “in nemen” . Dat is niet zo fijn. Maar ja je moet er wat voor over hebben zeggen ze ;-). Heel veel succes.

  • Reply Bella 7 september 2015 at 06:56

   Hoi Marjolein,
   Zelf inseminatie is helemaal niet moeilijk. In het kort heb je een spuitje en een opzetstukje, dat gaat erop. Je knipt het rietje sperma open en trek deze leeg met het spuitje. Dan breng je het spuitje zover mogelijk naar binnen, drukt het voorzichtig leeg en dan blijf je een half uur liggen met de billen omhoog. Moeilijk is het helemaal niet!

   • Reply Bella 7 september 2015 at 06:58

    Dankjewel Esther! Fingers crossed

   • Reply Marjolein 7 september 2015 at 08:58

    Ok ja ik vroeg me af hoe dat dan ging, maar valt dus reuze mee. Het ergste van mijn iui is dat ik hormonen moet spuiten en daarom om de dag naar het ziekenhuis moet in de tweede week. Dat is behoorlijk intensief. En dat voor een afspraak van 5 minuten… zitten we min 40 minuten in de auto. Maar ja het is niet anders.

  Reageer