persoonlijk

vriendinnen gezocht

3 november 2015

Ik heb een sociaal leven en ik ben echt blij met de vriendinnen die ik heb!
Stuk voor stuk allemaal kanjers! Maar om nou te zeggen dat ik een hele grote vrienden kring heb? Nee, dat niet.
En soms baal ik daar ook wel van, en ben ik ook wel een beetje jaloers op diegenen die dat wel hebben.
Wat is nou de juiste dosering (klinkt een beetje gek) van vrienden?
Oftewel; vriendinnen gezocht?!

de agenda mag voller!

de agenda mag voller!

Hele club

Ik zie het vaak met verjaardagen, de een na de ander komt binnen.
Heel gezellig, lekker druk. Die kennen we via die, die van de sport, die nog van school, dat is een oud-collega en ga zo maar door.
Een hele club mensen die elkaar kennen. Echt een flinke groep. Niet allemaal beste vrienden.
Maar “we kennen elkaar, en we spreken elkaar nog vaak genoeg dat we niet als vreemden langskomen op een verjaardag.”

Ik heb het hier weleens vaker gedeeld. Door de loop der jaren zijn er wat vriendinnen weggevallen. Van sommigen vind ik dat jammer, jammer dat we uit elkaar gegroeid zijn.
Bij sommige deed ik het zelf, ik hou er namelijk niet van als ik er 100% in steek en zij maar 4%. En in sommige gevallen ben ik extreem blij geweest.
En ik merk dat ik niet zozeer die mensen soms mis. Maar wel de vriendschap.

Stilte

Ik merk het bijvoorbeeld aan mijn telefoon. Hij gaat vaak genoeg, maar dat is toch 80% werk. Vooral doordeweeks gaat de batterij op aan ouders en gastouders die me bellen of appen.
En dan vooral tussen 9 en 18 uur. Verder is het vrij stil. Er zijn uitzonderingen, zoals 2 vriendinnen en de groepsapp met mijn familie.
Maar waar is de tijd gebleven dat ik volop geappt (toen gesmst) werd door vriendinnen?
Leuke nieuwtjes, onzin, foto’s van de kinderen, of grappige foto’s online gevonden, flauwe grappen of echt de harten uitstorten.

SAM_0083

Wil jij mijn vriendinnetje zijn?

Maar ja, hoe kom je aan een grotere cirkel? Ik zou echt wel een grotere vriendenkring willen hebben. Maar het wil nog niet echt.
Ik ben wel een sociaal iemand, maar zoals in de sportschool ben ik toch behoorlijk afgesloten. Ik hoef geen contacten daar.

En ik vind het ook raar om te vragen. Soms denk je met iemand op Twitter, Facebook, of in een ontmoeting een klik te hebben.
En dan heb je zo nu en dan een beetje casual contact. Ik ben dan niet iemand die zegt: “wil je mijn vriendinnetje zijn?”
En laten we eerlijk zijn, soms ben je ook gewoon blij dat het casual contact was. Want dan leer je elkaar beter kennen en dan is die klik toch ver te zoeken…

Dus hoe vergroot je nou je kring? Hoe groot moet hij zijn? Hoe weet je of iemand een vriendin is, of een kennis of zo? En hoe weet je of zij er ook zo over denkt?
Soms wil ik weer kind zijn, zij zijn daar zo makkelijk in!

You Might Also Like

30 reacties

 • Reply Just Femz 3 november 2015 at 06:55

  Ik heb zelf ervaren dat het juist loont om aan mensen waarmee je een leuke klik ervaart te vragen om nog eens af te spreken. Vaak zit jouw gevoel wel goed en komt er van die ene keer afspreken een volgende and so on… Voor je het weet heb je dan weer een vriendschap erbij! ? Zo heb ik een grote vriendenkring weten op te bouwen. Met een beetje vrijmoedigheid is niets mis in mijn ogen! ?

 • Reply Yvonne 3 november 2015 at 07:18

  Zelf heb ik ook niet op veel vriendinnen maar mis het op niet om een grote vrienden groep te hebben zoals eerst. Nu zou ik ze toch niet allemaal regelmatig kunnen zien. Veel te druk leven. Dus ik ben blij met de paar vriendinnen die ik heb.

 • Reply wendy 3 november 2015 at 07:35

  Ik heb drie heel goede vriendinnen waar ik alles mee deel. Maar geen van allen is een bam dus mis wel eens iemand die in hetzelfde schuitje.zit. ik zit op een bam forum (ikbeneenbam.nl) en daar kan ik gelukkig veel kwijt. Weet niet of je in de buurt woont? Il woonin Katwijk. Als je meer contact wilt, laat het weten.wendydevreugd@hotmail.com
  Groetjes, Wendy

  • Reply Thea 3 november 2015 at 17:01

   Ik woon in het midden van het land, dus niet echt in de buurt! Misschien is bam-mam.nl wat voor jou? Als je op een regio lijst mailt komen er ook regelmatig live chats/ meetings voorbij. en mij zie je dan op de landelijke chats 😉
   Ik mail je nog!

 • Reply marije strobos 3 november 2015 at 07:36

  Heel erg herkenbaar. Bij mij zijn er ook veel vriendinnen weg gevallen en het voelt soms eenzaam. Het zou fijn zijn als je gewoon een oproepje kon doen voor nieuwe vriendinnen of een soort Tinder had voor vriendinnen.

  Of zou ik nu schaamteloos hier kunnen roepen dat ik ook nieuwe vriendinnen wil?

  • Reply Thea 3 november 2015 at 17:03

   Je kunt het roepen haha, volgens mij is er wel een soort van een tinder…

 • Reply Michelle 3 november 2015 at 07:39

  Nou als je elkaar vaker ziet, ga je eens koffie drinken ofzo en dan komt dat vanzelf. Ik heb momenteel 2 dames ontmoet met wie het goed klikt en das heel fijn omdat het moeders zijn van school. Ik zie die dus vaak.
  Voor mij zijn er ook vriendinnen weggevallen maar dat was omdat ik moslima ben geworden. Sommige vonden dat raar en ik ben toen ook verhuisd dus dat stierf een langzame dood. Maar inmiddels heb ik wel vriendinnen. Niet zo’n hele bubs maar dat is ook niet nodig vind ik.

 • Reply Rozemarijn 3 november 2015 at 07:40

  Heel veel vrienden loont ook niet altijd. Het betekend meer zaken die je moet onthouden, meer rompslomp en soms ook meer drama in je leven. Koester alsjeblieft de vriendinnen die je hebt.
  Aan de andere kant snap ik je wel, het kan eenzaamheid opwekken, het idee dat je weinig vriendinnen hebt. Ik heb vriendinnen leren kennen via het schrijven van brieven. Misschien ook iets voor jou?
  In ieder geval succes!

  • Reply Thea 3 november 2015 at 17:04

   Bedankt voor de tip zal er over nadenken. Ik hoef ook geen hordes, maar een paar nieuwe vriendinnen zou leuk zijn :)

 • Reply Mirjam 3 november 2015 at 08:09

  Wat een herkenbaar verhaal, lijkt wel of je die van mij opgeschreven hebt..
  Ik heb ook niet veel vriendinnen (meer)
  Het komt mede door alle verhuizingen die ik heb gehad (Roden, Groningen, Zwolle, Den Haag, Wateringen). De afstand hakt er toch vaak in en zo verwaterd het soms snel.
  Via een oproepje op het forum van de flair kwam ik op een gegeven moment met een clubje meiden in contact, uiteindelijk is 1 ervan een goede vriendin geworden.
  Mijn man heeft een hele grote vriendengroep, en hij zegt wel eens dat zijn ook jouw vriendinnen toch? Maar zo werkt dat niet, ik kan gezellig met ze kletsen op verjaardagen enzo, maar daar houd het wat mij betreft ook wel mee op, dat zijn voor mij echt kennissen.

  • Reply Thea 3 november 2015 at 17:04

   ik kan gedachten lezen 😉 inderdaad verhuizingen en zo zorgen ook voor verwatering

 • Reply B 3 november 2015 at 08:27

  Ik heb diverse vriendinnen. Via werk, via vorige baan, van vroeger ook nog 2, heb ook nog stap vriendinnen en een club BAM moeder vriendinnen. Maar allemaal andere personen. Op verjaardagen zou ik ze ook nooit allemaal tegelijk uitnodigingen. Ik houd dat gescheiden. Doe met elke groep verschillende dingen. Ze zijn stuk voor stuk zo anders en dat vind ik ook weer erg leuk.

 • Reply Susan de Jong 3 november 2015 at 08:55

  Heel herkenbaar verhaal. Door mijn gezondheid is mijn groepje ook klein geworden. Op zich is dat niet erg, maar ik vind het wel fijn om open te staan voor nieuwe contacten. Als je het leuk vindt mag je me best eens mailen ofzo, of via Twitter of Facebook, altijd gezellig!

 • Reply Sarah 3 november 2015 at 09:10

  Herkenbaar. Ik heb ook geen grote vriendengroep om niet te zeggen dat die bijna onbestaande is. Afspreken met leuke meiden om eens te gaan winkelen ofzo zit er haast niet in. Ok, we hebben allemaal een leven en kinden enz, maar het is wel spijtig dat we op die manier geen tijd voor elkaar kunnen maken. Soms denk ik ook van ok, het zal wel aan mij liggen, misschien doe ik niet genoeg moeite. Maar ik denk dat je gewoon snel uit elkaar groeit als je elkaar niet vaak genoeg ziet. Helaas.

 • Reply Marjolein 3 november 2015 at 09:25

  Wat stoer dat je dat zo durft te zeggen. Ik heb dat ook wel. Ik ben dit jaar twee vriendinnen kwijt geraakt en dat gat is er nog steeds. Ik zou ze voor geen goud terug willen, maar wel betere vriendinnen. Zou je graag willen leren kennen. Als je dat zou willen zou ik dat leuk vinden.

 • Reply Malou 3 november 2015 at 12:37

  Sinds mijn zwangerschap ben ik behoorlijk wat vriendinnen kwijtgeraakt helaas. Blijkbaar waren ze niet zo toe aan een vriendin met een baby. Dit is dus best herkenbaar voor mij.

  • Reply Thea 3 november 2015 at 17:07

   Nou Malou, ik vind het niet erg dat je een kleintje hebt hoor 😉 Zonde dat je daardoor vriendinnen bent verloren!

 • Reply Sandra - Hip & Moeder 3 november 2015 at 12:49

  Meid, vrienden plan je niet die loop je toevallig tegen het lijf. Natuurlijk kun je contacten zoeken. Maar geforceerde vriendschap werkt niet. Ik ben zelf ook ontzettend sociaal, sta voor iedereen klaar en ga ergens 100% voor. Maar ik ben er mee gestopt om overal energie in te steken. De gene die het waard zijn, voel je snel aan! Liever vrienden die ik kan telllen op 1 hand, dan “vrienden” die er alleen zijn als het leuk en goed met je gaat. Een echte vriend is er altijd!

  Liefs Sandra

  • Reply Thea 3 november 2015 at 17:08

   Ja maar dan moeten het wel een aantal vingers zijn 😉 tuurlijk loop je zo ook tegen het lijf, maar dat is al even niet gebeurd bij mij vandaar de blog(inspiratie)

 • Reply Eva 3 november 2015 at 18:27

  Hetzelfde verhaal voor mij. Ben ook vrienden kwijt geraakt omdat ik nu een kind heb….tja diegene zonder kind snappen niet dat je leven veranderd. Ik zou graag in contact komen met nieuwe dames met een kindje om bijvoorbeeld in de weekenden samen met onze kinderen wat te doen. Gezellig voor de mama’s ☺ ik woon omgeving Eindhoven stuur me maar pb of zoek me op Facebook : Eva Theus

 • Reply Marjolein 3 november 2015 at 20:27

  Ik herken je verhaal hoor. Andere meiden die echt hordes vriendinnen hebben. Ik ben altijd iemand geweest van 1 of 2 goede vriendinnen. En toch zou ik er graag meer willen hebben. Maar met een druk gezin, een man, een baan en een hobby, ik zou eigenlijk niet eens weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen.

 • Reply Patricia 3 november 2015 at 21:03

  Herkenbaar!

  Ik heb van alles gedaan aan om aan sociale contacten te komen van oproepjes via internet, tot cursussen, via fora tot andere activiteiten, etc. Maar helaas tot weinig resultaat. En het is bij mij ook altijd een komen en gaan van mensen.
  Wat je zegt als het initiatief alleen van mijn kant komt ben er ik op een gegeven moment wel klaar mee.

  Ik heb nu 4 goede vriendinnen en 4 kennissen/sociale contacten. Dat is het. En het is een fijn/goed clubje. Maar mis soms wel iets. Aan de ene kant vind ik het prima om alleen te zijn, maar ik mis wel vaak de aanspraak, even de gezelligheid, etc.

  Door mijn bordspellen hobby zie ik nog wel mensen maar daar buiten zie en spreek ik hen niet of zelden. Ik heb sinds kort op mijn initiatief met 1 iemand er buiten contact.

  Maar bij deze bied ik je aan om eens samen ergens een kopje thee te drinken als je dat gezellig vindt :) Ik zou namelijk ook wat meer contacten erbij willen in en om Utrecht. Kunnen we eens kijken of het klikt of niet :)

  • Reply Thea 4 november 2015 at 20:28

   lijkt me leuk!

 • Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 4 november 2015 at 01:04

  Ik heb zelf een heel druk sociaal leven en ben gewend altijd veel contacten te hebben en te onderhouden. Mijn telefoon is dan ook 1 grote explosie de hele dag ik word er niet goed van soms. Ook heb ik het soms zo druk met al mijn gedoe dat ik vergeet hoe het is om gewoon op de bank te zitten in mijn eentje. Dat is ook niet alles hoor trouwens. Toch heb ik ook een periode gekend die jij nu ervaart toen mijn moeder heel ernstig ziek was en overleed en ik het zelf ook liet versloffen. Ik heb een paar (goede, al zeg ik het zelf ;-)) tips voor je: 1: Ga op single-reis via Fox of een andere organisatie. Ik heb het twee keer gedaan en het zijn de meest fantastische reizen die ik ooit gemaakt heb (naar de VS en Thailand. Geweldige manier om mensen te leren kennen. 2: Schrijf je in op nieuwemensenlerenkennen.nl Een geweldige site die precies is bedoeld voor wat jij nu ervaart. En nee het zit niet vol eenzame rare kneuzen, maar vol met leuke mensen! Ik heb er zelf een hele vriendengroep aan over gehouden en er zelfs mijn man via ontmoet. 3: Probeer aansluiting te zoeken via je blog. ,Je hebt een enorm leuke en goedlopende blog, via deze manier kun je ook allemaal mensen ontmoeten! Ik zit zelf in een whatsappgroep met wat andere blogsters en heb er echt hele leuke contacten aan over gehouden en er zitten een paar meiden bij waarvan ik oprecht denk dat wij vriendinnen kunnen gaan worden in de toekomst!! Heel veel succes met alles en als je iemand zoekt om te praten of nog vragen hebt, mag je me altijd mailen of appen!! Groetjes, Nicole

  • Reply Thea 4 november 2015 at 20:29

   haha een explosie wil ik ook niet hoor
   voor vakanties heb ik helaas geen geld.
   De site hoorde ik gisteren ja, zal eens kijken.
   En die whatsappgroep, i know maar dat is een ander verhaal. Zou ik ook wel willen.

 • Reply Bryoni 4 november 2015 at 07:31

  Zo herkenbaar. En ben er zelf ook schuldig aan. Met het moederschap, eigen bedrijf, medische mankementen en huishouden hou ik gewoon geen energie meer over om sociale contacten echt te onderhouden. Vind ik zelf erg jammer.

  Het niet hebben van een rijbewijs helpt ook niet. Openbaar vervoer is vaak te zwaar voor mij.
  Ik klets wel zo goed als iedere dag met een aantal andere moeders en ken de meeste daarvan ook persoonlijk maar om nou te zeggen dat we bij elkaar echt over de vloer komen? Nee helaas niet.
  Ik was de lijst aan het maken voor C zijn tweede verjaardag en werd bedroefd door het erg korte lijstje ?

 • Reply Josha Ketelings 4 november 2015 at 07:59

  Hallo Thea,
  Ik heb zelf precies hetzelfde gehad, ik had mijn trouwe vriendenkring, maar leerde daar geen nieuwe mensen kennen.
  Een vriendin wees me op de site van nieuwe mensen leren kennen.nl
  Dat is heel laagdrempelig,
  Ze organiseren allerlei activiteiten (met ene groepje naar de film, een borrel, een wandeling e.a.)
  en je meldt je aan.
  Ik heb daar een aantal leuke meiden weer leren kennen.

  misschien iets voor jou ?

  Groetjes Josha

  • Reply Thea 4 november 2015 at 20:29

   Hoi
   Die tip heb ik nu meer gehad, zal er eens naar kijken
   gr

 • Reply Jeanine 4 november 2015 at 08:21

  Ik heb na mijn zwangerschap ook ontdekt wie mijn echte vrienden zijn. Ze zijn bijna op 1 hand te tellen maar wat ben ik blij met ze! Het gaat denk ik niet om de kwantiteit maar om kwaliteit hoe cliché dat ook klinkt. Vroeger ging het inderdaad makkelijker. :-)

 • Reageer