persoonlijk

week 18; verloskundige en genieten

16 maart 2016

Afgelopen woensdag, precies een week geleden mocht ik weer naar de verloskundige. Een iets verlate 16 weken controle, want ik was toen precies 17 weken.
Ik ben alleen gegaan, voor een gewone controle zag ik geen reden om iemand mee te nemen.
Ik werd al snel binnen geroepen. Dit keer mijn case manager, en een verloskundige in opleiding.
Zij deed de afspraak voornamelijk.

verloskundige

verloskundige

We hebben even doorgenomen hoe het gaat: goed!
Mijn bloeddruk is gemeten, was wederom goed. En daarna hebben we natuurlijk even geluisterd naar het hartje.
En die klonk goed, heerlijk om weer gehoord te hebben!
Nog even opties besproken voor eventuele zwangerschapscursussen e.d. Het is toch anders als je single bent.
Ben er nog niet uit wat ik wil.

De volgende afspraak is de 20 weken echo, deze wordt echter in het WKZ gedaan. Een week later zie ik mijn verloskundige weer.
Nog een paar weken wachten.

genieten

Ik was erg blij dat het mooi weer werd. Ik ben echt een mooi weer mens. Als de zon schijnt functioneer ik gewoon beter.
Ik heb er dus echt van genoten in het weekeinde. Ik heb elke middag wel even buiten op het (nog lang niet mooi weer klare) balkon gezeten.
Soms met een tijschrift, maar soms ook gewoon lekker zitten en zweven op een roze wolk.
Met een kleintje in de buik die lekker beweegt.

IMG_20160313_143453

klusjes

In huis heb ik weer het een het ander opgeruimd, en wat dingen uitgezocht. Het wordt steeds echter.
Binnenkort maar een lijstje maken met spullen die ik nog nodig heb.
De box is inmiddels ook verhoogd. En de eerste delen van het ledikant heb ik vanuit de berging/kelder naar boven (huis) gebracht.

En ik ben denk ik uit de naam. Ik weet welke ik wil. Maar wil ik die over 20 weken nog? Ik denk het wel hoor!
Ook loop ik steeds vaker in zwangerschapskleding. Mijn buik groeit langzaam, maar hij groeit.

Ik hoop dat het nog lang mooi weer blijft, het doet me goed!
Welke zwangerschapscursus heb jij gedaan?

You Might Also Like

8 reacties

 • Reply Simpel, met een snufje liefde 16 maart 2016 at 06:17

  Fijn dat alles weer goed was! Ik ben ook dol op het mooie weer! Ik heb zwangerschapsyoga gedaan toen ik zwanger was.

 • Reply Roos 16 maart 2016 at 07:14

  Fijn dat het zo goed gaat! Ik deed een Mensendieck cursus. Erg fijn en echt wat aan gehad.

 • Reply Esther 16 maart 2016 at 07:44

  Bij eerste wel, tweede niet. Naar de staandaard zwangerschapscursus geweest die door Evean werd georganiseerd. De leidster kon er niet mee omgaan dat ze een BAMmer had in de groep. Ook op de partner avond was ze in de war. Bleef continue maar zeggen, ja voor jou is het anders he Esther. Ik had de vriendin meegenomen die ook bij bevalling zouu zijn. De leidster was erg ouderwets in haar opvattingen. Pijnbestrijding wilde ze eigenlijk niet bespreken en als je geen borstvoeding gaf was je geen goede moede. Zo kwam ze op mij over. De gymoefeningen waten hilarisch: ze had nog een oude cassette speler met hele oude cassettebandjes. Geweldig.

 • Reply Hanneke 16 maart 2016 at 10:47

  De standaard curcus en een bv curcus bij de kraamzorg en ik vond het niet interessant genoeg en niet wat ik zocht. Zelf thuis met een cd nog mind full bevallen gedaan. En het de nodige bv boeken verslonden.

 • Reply Martine 16 maart 2016 at 13:14

  Ik ben gaan zwemmen.
  Was zalig :-)

 • Reply Natascha 16 maart 2016 at 13:44

  Wat fijn om dat hartje elke keer weer te horen hè.
  Ik heb bij de eerste zwangerschapssporten gedaan, bij de tweede zwemmen en bij de derde kwam ik tijd te kort om nog iets te doen… ?
  Ik vond het sporten en het zwemmen heerlijk, waarbij bij het sporten ook nog oefeningen gedaan werden voor de bekkenbodemspier en aan het einde een relax oefening. En er was ook 1 infoavond over de bevalling en wat erbij komt kijken, vond ik voor de eerste wel prettig.
  Ben benieuwd wat jij gaat kiezen, het is ook maar net wat er aangeboden wordt in de buurt denk ik.

 • Reply marijkeeu 16 maart 2016 at 14:38

  Ik ben ook lekker gaan zwemmen.. heerlijk..
  Spannend de 20 weken echo.. vraag of je aan het eind een stukje mag filmen als je geen dvd mee krijgt..

 • Reply Patricia 18 maart 2016 at 15:29

  Mocht ik zwanger raken wil ik denk die cursus van 2 handen op 1 buik gaan doen. Niet allen omdat het alleenstaanden zijn, maar ik hoop ook wat contacten er bij te krijgen. En verder wil ik iets gaan doen mbt hypnobirthing en/of haptonomie. En sowieso lekker gaan zwemmen :)

 • Reageer