gastblogs

Welk onderzoek wordt het? – By Natascha

18 maart 2016

In mijn vorige blog vertelde ik over mijn lange wachttijden, dit was bij lang niet iedereen bekend.
Dus ben wel blij dat ik dit onder de aandacht heb kunnen brengen dat er bij sommige ziekenhuizen en klinieken een wachttijd is.

Donorkeuze

Mijn keuze is inmiddels gemaakt, ik zit in het matchingprogramma voor een Duitse donor, ik had enige criteria dat het een donor was met bruine ogen en donker haar.
Gewoon voor mijn gevoel omdat ik dat enorm mooi vind. Nu is het max. 12 weken wachten, waar nu zo’n 8 weken van om zijn.
Dus nog heel even duimen draaien of er een geschikte donor bij zit.

Mocht er geen match zijn met een Duitse donor, ga ik toch voor een Deense donor via Cryos.
Voordeel daarvan is dat ik in mijn eigen woonplaats geïnsemineerd kan gaan worden, dus hoef ik er niet meer 1.5 uur voor te rijden.
Nadeel vind ik toch wel de kosten die het met zich mee brengt. Heb je eindelijk een leuke donor gevonden ben je al gauw zo’n 400 tot zelfs wel 800 euro per rietje kwijt.
Dat vind ik echt teveel, dus mijn keuze is nu gevallen op de minder uitgebreide profielen die Cryos aanbied.
Dat betekent geen babyfoto geen stemgeluid enz, maar ja dat is het overwegen waard.

Nog een paar weken wachten en dan kan er gestart worden!

Nog een paar weken wachten en dan kan er gestart worden!

Onderzoeken

Omdat mijn menstruatiecyclus niet regelmatig is, moet ik voordat we kunnen beginnen met pogingen wagen, een eierstok plus eileider onderzoek ondergaan.
Vorige week ben ik al bij de gynaecoloog geweest en mocht nog even over de 3 mogelijkheden nadenken.
Ik kan verklappen alle 3 de methodes zijn verre weg van prettig, dus ja dat word lastig kiezen.

Methodes zijn: röntgen foto maken minst pijnlijk maar ook minst effectief dus waarschijnlijk moet je dan nog methode 2 of 3 er achter aan doen.
Methode 2 via baarmoeder door het buikvlies heen prikken, en zo vloeistof in de eileiders spuiten om te controleren, dit gaat wel onder lichte verdoving (gelukkig)
Methode 3: narcose en via kijkoperatie de ingreep ondergaan.

Ik vind het behoorlijk lastig wie van jullie kent 1 van de onderzoeken en kan me een tip geven?
Voor nu is het nog even afwachten en het onderzoek ondergaan. Volgende blog vertel ik er alles over.

You Might Also Like

5 reacties

 • Reply Simpel, met een snufje liefde 18 maart 2016 at 06:10

  Ik ken de onderzoeken gelukkig nog niet. Ik wens je veel sterkte toe met de onderzoeken en vooral heel vel succes. Dat het maar meteen raak mag zijn!

 • Reply yvette 18 maart 2016 at 07:28

  Ik zou voor de narcose gaan ! Ik heb een baarmoeder foto ondergaan waarbij ze vloeistof inspuiten, deze viel mee, maar ik heb ook een punctie ondergaan en die viel mij niet mee. Ja je hebt pijn, en kunt een dag niets. Maar als ik had mogen kiezen was ik onder narcose gegaan. In België doen ze dit namelijk wel gewoon. Heel veel succes! Met kiezen.

 • Reply Wilma 18 maart 2016 at 12:24

  Keuze tussen 2 of 3 vind ik lastig. Volgens mij heb ik 2 gehad (lang geleden) en viel dat mee. Kijk wel of je iemand mee kunt nemen. Maar dacht dat de vloeistof eea ook een beetje reinigt wat slagen van inseminatiespoging bevordert dus 1 zou ik dan niet kiezen

 • Reply Patricia 18 maart 2016 at 15:24

  Ik heb een kijkoperatie gehad. En viel mij reuze mee, behalve dat ik lang moest wachten voor ik aan de beurt was. Ik werd op een vrijdag geopereerd. Een goede vriendin van mij was de hele dag bij mij. En heeft mij thuis gebracht. Je mag zelf niet autorijden die dag. In het weekend verzorgt door mijn moeder aan gezien je de eerste niet kan bukken en niet mag tillen. Wel even een weekje thuis gebleven van werk, maar ik deed toen ook fysiek zwaar werk, veel lopen, staan, bukken, tillen etc. Op de echo’s zagen ze bij mij helemaal niks. Uit kijkoperatie kwam een wat moeilijker doorgankelijke rechter eileider en milde vorm endometriose. Dus ik zou daarvoor gaan. Mochten er gekke dingen zijn als cystes of endometriose oid dan kunnen ze misschien gelijk ook actie ondernemen. Ze hebben bij mij niks gedaan/weggehaald. En ik moet de eerst volgende cyclus verder met de KID.

  Is er bij jou ook al geprikt op chlamydia, fsh, oestradiol en amh? Want dat is ook belangrijk om te weten.

  Ik weet niet welke kliniek jij zit maar gok nije geertgen of barrehus :)

  Veel succes!

 • Reply Jessica 21 maart 2016 at 13:50

  Jeetje wat een lastige keuze. Is dit een HCG die gemaakt moet worden? Narcose brengt wel heel veel andere complicaties met zich mee. Ik denk dat als het kan ik voor optie 2 zou gaan (heb een zeer hoge pijngrens) dus dat moet je voor jezelf maar goed aanvoelen. Succes met de keuze en met het wachten.

 • Reageer