opvoeden

gewaagde zwemactiviteit – mama challenge

23 augustus 2015

Gastblogger Angela deed een mama challenge opdracht voor Bampraat:

We zijn net terug van een kampeervakantie, drie weken weg geweest. Naar een hele leuke, mooie en gezellige kindercamping. Voor het eerst.
Normaal kom ik al wat ogen te kort, en handjes al helemaal omdat ik alleen ben met mijn twee kinderen.
Maar gelukkig had ik deze vakantie twee paar handen en ogen extra, we waren met familie mee.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat mijn handen en ogen op “uit” staan. Mijn zoon is namelijk vijf en een echte waterrat.
En laat nou net de camping een eigen zwembad hebben, en zelfs een heuse zwemvijver…

IMG-20150818-WA0002


Leuk, prachtig voor de kinderen, maar ik voel daarbij toch iets kriebelen in mijn onderbuik. Mijn zoon heeft namelijk genoeg ‘waterervaring’ maar geen enkel zwemdiploma…
En zijn grote zus wel, meerdere zelfs, dus zij  mocht alleen op zwemavontuur uit. Van tevoren had ik al allerlei scenario’s in mijn hoofd afgedraaid, en dat waren natuurlijk niet de meeste positieve opties.

voor de vakantie

Voor we op vakantie gingen nog snel even een nieuwe zwemband besteld (die andere was heel fijn, maar werd een beetje aan de krappe kant), en uitgeprobeerd.
Zorgen om niks, hij bleef drijven! Hij was net zo moeilijk onder water te krijgen als een ballon. En een schik dat hij had, gelijk achter de lijn naar het diepe toe met zijn zus.
Zijn gezichtje was onbetaalbaar.

Maar ja, we moesten nog op vakantie. Naar die camping met zwembad en vijver.

waterval

Bij het eerste bezoek aan de zwemvijver, toen we met z’n allen in het water lagen, bleek er een rots met waterval te zijn…
Dus een en een is twee en meneer klauterde er op. Wij zelf hadden het niet verwacht, maar meneer stond boven aan, keek naar beneden en sprong er zonder pardon af!
Hij verdween wel even onder water, maar kwam met een grote grijns weer boven.
Waar heb ik me zo druk om gemaakt?

IMG-20150818-WA0005IMG-20150818-WA0000

De rest van de vakantie heeft hij een paar meter gekregen bij de zwemvijver, en kon ik vanaf mijn strandhanddoek een paar meter verderop toekijken.
Zucht, mijn mannetje wordt groter…

Heb jij ook zo’n durfal thuis? Sla jij ook doodsangsten uit met momenten?

Lees hier de wateractiviteit/ zwemactiviteit van Joyce, Malou en Marijke.
En lees hier alle mama challenges op Bampraat.

You Might Also Like

1 reactie

  • Reply Nanouk 23 augustus 2015 at 08:09

    Hihi daar zou ik ook wel even van schrikken! Wel fijn dat ie t zo leuk vindt, dan heeft ie ook in no time straks z’n zwemdiploma’s gehaald. Roan is pas 9 maanden maar die is ook totaal niet bang, dus verwacht dat het net zo’n waterratje wordt als jouw zoontje! Mooie foto’s trouwens, ziet er uit als een prachtige plek!

  • Reageer